Tesla: Μειώθηκαν οι πωλήσεις EV στην Κίνα τον Ιούλιο - Προβάδισμα παίρνει η BYD

 Tesla: Μειώθηκαν οι πωλήσεις EV στην Κίνα τον Ιούλιο - Προβάδισμα παίρνει η BYD

Οι πωλήσεις των κινεζικών οχημάτων της Tesla μειώθηκαν κατά 31% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο 

 

Η κινεζική BYD επέκτεινε το προβάδισμά της έναντι της Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων που κατασκευάζονται στην Κίνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανίας, καθώς οι πελάτες αγόρασαν τα ηλεκτρικά της σε χαμηλότερες τιμές και ο ανταγωνιστής της στις ΗΠΑ καθυστερεί την ανανεωμένη κυκλοφορία του μοντέλου 3.

Οι πωλήσεις των κινεζικών οχημάτων της Tesla μειώθηκαν κατά 31% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της China Passenger Car Association (CPCA) την Πέμπτη, σημειώνοντας την πρώτη της πτώση σε μηνιαία βάση από τον Δεκέμβριο.
Η Tesla πούλησε 64.285 κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα τον Ιούλιο, αυξημένα κατά 128% από 28.217 ένα χρόνο νωρίτερα, όταν μια προγραμματισμένη αναβάθμιση στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη περιόρισε την παραγωγή. Ήταν παράδοση για την Tesla να αναβαθμίζει τις γραμμές παραγωγής κατά τη διάρκεια της ζέστης του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, η BYD, με τις σειρές Dynasty and Ocean EV και βενζινοηλεκτρικά υβριδικά οχήματα, δήλωσε ότι σημείωσε αύξηση 61% στις πωλήσεις του Ιουλίου σε 261.105 επιβατικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 18.169 που εξήχθησαν.

Η CPCA πρόκειται να δημοσιεύσει πλήρη στοιχεία για τον Ιούλιο αργότερα αυτόν τον μήνα, με τις πωλήσεις νέων ενεργειακών επιβατικών οχημάτων στην Κίνα να εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 750.000.

Η Tesla έχει δώσει προτεραιότητα στην αύξηση των πωλήσεων έναντι των κερδών φέτος, ενισχύοντας τη δημοτικότητά της στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, παρόλο που οι κινεζικές μάρκες κατέλαβαν για πρώτη φορά περισσότερο από το 50% της εγχώριας αγοράς τους σε όρους πωλήσεων το πρώτο εξάμηνο.

Η Tesla μείωσε τις τιμές στην αρχή του έτους, ξεκινώντας έναν πόλεμο τιμών που έχει προσελκύσει περισσότερες από 40 μάρκες στην Κίνα.

Πρόσφερε νέα μπόνους μετρητών σε μοντέλα με κορυφαίες πωλήσεις στην Κίνα τον Ιούλιο, ως μέρος ενός παγκόσμιου κινήτρου παραπομπής πελατών, ξεκινώντας έναν νέο γύρο περικοπών τιμών καθώς ακολούθησαν η General Motors και η Volkswagen.

Η Tesla ήταν η μόνη ξένη μάρκα που αύξησε το μερίδιο αγοράς της στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της κινεζικής βιομηχανίας. Οι παραδόσεις του δεύτερου τριμήνου στην Κίνα έφτασαν το ρεκόρ των 156.676.

Ωστόσο, η BYD ξεπέρασε τις πωλήσεις της Tesla στην Κίνα κατά 29% σε πωλήσεις EV το πρώτο εξάμηνο, ενώ το Dolphin EV της χαμηλότερης τιμής ξεπέρασε το μοντέλο 3 της Tesla, το οποίο αναμένεται να ανανεωθείτον Σεπτέμβριο.

Οι κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες EV όπως το Nio και το Xpeng είδαν επίσης τις παραδόσεις τους να ανακάμπτουν τον Ιούλιο καθώς αύξησαν τις παραδόσεις των νέων SUV μοντέλων ES6 και G6.

Η Κίνα θέλει να ενισχύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων και άλλων ειδών μεγάλης αξίας, καθώς η οικονομική της ανάκαμψη μετά την COVID-19 έχει χάσει τον δυναμισμό της.

Οι αρχές αποκάλυψαν μέτρα για την αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων τον περασμένο μήνα. Τον Ιούνιο, ανακοίνωσαν παράταση της φορολογικής ελάφρυνσης αγοράς για νέα ενεργειακά οχήματα έως το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ