Η Ford μειώνει τις τιμές της Mustang Mach-E μετά την κίνηση της Tesla

 Η Ford μειώνει τις τιμές της Mustang Mach-E μετά την κίνηση της Tesla

Οι τιμές για τα περισσότερα μοντέλα Mach-E μειώθηκαν κατά 3.000 $ ή 4.000 $ ανάλογα με την έκδοση ή έως και 7,8%,

Η Ford Motor μειώνει τις τιμές στο ηλεκτρικό της όχημα Mustang Mach-E και ανοίγει ξανά τις παραγγελίες, ανακοίνωσε πριν μερικές μέρες η Νο. 2 αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η δεύτερη φορά που μειώνει τις τιμές φέτος μετά από μια σειρά περικοπών τιμών από την ανταγωνιστική Tesla Inc .
Η Ford αυξάνει επίσης την γκάμα για μοντέλα μπαταριών καθώς αυξάνει την παραγωγή του ηλεκτρικού crossover SUV το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι τιμές για τα περισσότερα μοντέλα Mach-E μειώθηκαν κατά 3.000 $ ή 4.000 $ ανάλογα με την έκδοση ή έως και 7,8%, σύμφωνα με την Ford. Η τιμή της πισωκίνητης έκδοσης Mach-E Premium πέφτει από 50.995 $ σε 46.995 $.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford Jim Farley είπε στους αναλυτές ότι η Ford δεν σκοπεύει να επιδιώξει τον όγκο των πωλήσεων EV "με οποιοδήποτε κόστος... "Δεν πρόκειται να τιμολογήσουμε μόνο για να κερδίσουμε μερίδιο αγοράς".
Η στάση τουFarley έρχεται σε αντίθεση με τη δήλωση του CEO της Tesla, Elon Musk, τον περασμένο μήνα ότι η Tesla θα μπορούσε να μειώσει τα περιθώρια κέρδους στις πωλήσεις οχημάτων στο μηδέν και να καλύψει τη διαφορά μέσω πωλήσεων υπηρεσιών με δυνατότητα λογισμικού.
Τον περασμένο μήνα, η ομοσπονδιακή πίστωση φόρου EV για το Mach-E μειώθηκε κατά το ήμισυ στα 3.750 $ από 7.500 $ μετά την έναρξη ισχύος των νέων απαιτήσεων προμήθειας μπαταρίας.

Οι πωλήσεις της Mustang Mach-E στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 20% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Η Ford δήλωσε ότι οι αποστολές της Mustang Mach-E περιορίστηκαν τους πρώτους τρεις μήνες του έτους για να γίνουν βιομηχανικές αλλαγές που θα διπλασιάσουν σχεδόν την παραγωγική ικανότητα.

Τον Ιανουάριο, η Ford μείωσε τις τιμές της Mustang Mach-E έως και 5.900 $ ανά όχημα επικαλούμενη προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και υψηλότερο κόστος υλικών.

Η Ford είπε ότι όλα τα μοντέλα βασικής εμβέλειας θα τροφοδοτούνται τώρα από μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP), οι οποίες επιτρέπουν στα οχήματα να αποκτήσουν επιπλέον 45 μονάδες ιπποδύναμης και βελτιώνουν τις στοχευμένες εκτιμήσεις εμβέλειας EPA.

Τη Δευτέρα, η Tesla αύξησε τις τιμές έως και 290 $ στον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η εταιρεία μείωσε τις τιμές στα οχήματά της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις από την αρχή του έτους.
Η αύξηση ήταν η πρώτη της Tesla στα δύο μοντέλα της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις ταυτόχρονα σε πολλές αγορές, αν και οι τιμές σε όλη τη γκάμα της είναι πολύ χαμηλότερες από ό,τι τον Ιανουάριο, μετά από έναν γύρο εκπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ