ΠΟΣΕ-ΙΚΑ:Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα ότι κρίθηκε συνταγματική η εμπλοκή ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων

ΠΟΣΕ-ΙΚΑ:Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα ότι κρίθηκε συνταγματική η εμπλοκή ιδιωτών στην έκδοση συντάξεων

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ, σχετικά με τα δημοσιεύματα για την εμπλοκή ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων.

Με ανακοίνωση της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ-ΙΚΑ) αναφέρει πως "επειδή υπάρχουν αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι δήθεν δόθηκε "πράσινο" φως από μεριάς Συμβουλίου της Επικρατείας, για την εμπλοκή των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

1. Η με αριθμ. Ν309/09.11.2021 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, σε καμία περίπτωση δεν υπεισέρχεται στην ουσία της προσφυγής που έχουμε κάνει ως Ομοσπονδία, κατά της Αποφάσεως του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εμπλέκει ιδιώτες στην έκδοση των συντάξεων.

2. Αντιθέτως, η αίτηση ακυρώσεως που έχουμε καταθέσει στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας κι αφορά ακριβώς το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας ως προς την εμπλοκή των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων, πρόκειται να εκδικασθεί "λόγω μείζονος σπουδαιότητας", από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 3 Δεκεμβρίου 2021.

Ως εκ τούτου, θεωρούμε τουλάχιστον προβοκατόρικα και παντελώς ανυπόστατα αυτά τα δημοσιεύματα, που παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, στοχεύοντας ενδεχομένως στην δημιουργία κλίματος. Ως εργαζόμενοι του χώρου της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι οι δικαστές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ανεπηρέαστοι θα κρίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις αρχές της ευνομούμενης Πολιτείας μας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ