Ποιες ανατροπές έρχονται στα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Ποιες ανατροπές έρχονται στα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ

Τα πάνω – κάτω έρχονται στις εισφορές των περίπου 250.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που έχουν όμως παράλληλα και μισθωτή απασχόληση, καθώς θα περιλαμβάνεται και ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 για αγρότες, αυτοαπασχολουμένους και ελεύθερους επαγγελματίες με παράλληλη άσκηση μισθωτής και μη μισθωτής δραστηριότητας, καθώς και όσων έχουν δελτίο παροχής υπηρεσιών θα αναρτηθεί στον ατομικό τους λογαριασμό στον ιστότοπο ΕΦΚΑ, το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο 30/11-1/12/2018.
Τις ίδιες ημερομηνίες θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια Οκτωβρίου 2018 για τα οποία η προθεσμία πληρωμής, λόγω της καθυστέρησης, παρατείνεται έως την Παρασκευή 7/12/2018.
Η διαδικασία αφορά τις εισφορές του 2017 και ο συμψηφισμός διενεργείται καθώς αρχικά ο υπολογισμός των εισφορών έγινε με βάση τα εισοδήματα του 2015 και όχι του 2016. Μάλιστα, ενώ για τους υπόλοιπους μη μισθωτούς είχε ολοκληρωθεί, με σημαντική καθυστέρηση, τον περασμένο Μάιο, για όσους είχαν παράλληλη απασχόληση εκκρεμούσε.
Στο µεταξύ, εντός των πρώτων µηνών του 2019 θα πρέπει να αναµένεται και ο νέος µεγάλος συµψηφισµός των εισφορών του 2018 µε βάση το εισόδηµα του 2017 που δηλώθηκε φέτος.

Υπενθυµίζεται πως τον Φεβρουάριο αναµένονται και τα πρώτα ξεφούσκωτα «ραβασάκια» του ΕΦΚΑ µε τις νέες εισφορές που ψηφίστηκαν την προηγούµενη εβδοµάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ