Πότε καταβάλλεται η όγδοη δόση του επιδόματος σίτισης

Πότε καταβάλλεται η όγδοη δόση του επιδόματος σίτισης
Με καθυστέρηση λίγων ημερών, στις 29 Φεβρουαρίου προγραμματίστηκε από το υπουργείο Εργασίας η καταβολή της όγδοης (Η') δόσης της επιδότησης σίτισης. Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο εγκρίθηκε η μεταφορά ποσού 17.427.000 ευρώ για να γίνει η καταβολή της επιδότησης σίτισης, μέσω της φόρτισης των εγκεκριμένων Καρτών Αλληλεγγύης.

Στο σχετικό έγγραφο, που φέρει την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Θεανώς Φωτίου, τονίζεται ότι θα πιστωθούν τα ανάλογα ποσά (70 – 220 ευρώ το μήνα, ανά περίπτωση με βάση εισοδηματικά κριτήρια), στους 147.981 αρχικούς δικαιούχους.

Η καταβολή της επόμενης δόσης θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος μήνα και όχι έως τις 25, όπως συνέβαινε έως τώρα, επειδή έπρεπε να ρυθμιστεί ένα τεχνικό και ουσιαστικό ζήτημα, δηλαδή να προστεθούν στη λίστα των δικαιούχων και άλλοι 2.659, που εγκρίθηκαν μέσα από τη διαδικασία επανελέγχου των σχετικών ενστάσεων που είχαν υποβληθεί.

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα έχουν εγκριθεί μέσα από τη διαδικασία επανεξέτασης της σχετικής Επιτροπής ΚΥΑ, 2.403 δικαιούχοι, οι οποίοι στην τρέχουσα καταβολή, θα λάβουν μαζί τρεις δόσεις της επιδότησης (τέταρτη, πέμπτη και έκτη δόση).

Υπάρχουν όμως και άλλοι 256 δικαιούχοι που προέκυψαν μέσα από τους ελέγχους και τις εγκρίσεις που δόθηκαν κατά τον τρέχον μήνα και οι οποίοι στην καταβολή στο τέλος Φεβρουαρίου, θα λάβουν τις πρώτες έξι δόσεις της επιδότησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ