Ποιες αλλαγές έρχονται στο εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Ποιες αλλαγές έρχονται στο εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ
Μικρές αλλαγές στα όρια που ισχύουν για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, προσδιορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα για δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες καπνεργάτες, μουσικούς – μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, κεραμοποιούς, πλινθοποιούς, αγγειοπλάστες και υποδηματεργάτες, οι δικαιούχοι του βοηθήματος πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του, από 50 έως 210 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου.

Προκειμένου για μισθωτούς ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 230 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι το όριο ήταν έως τώρα από 50 – 230 ημερομίσθια ή από 70 – 230 ημερομίσθια ανάλογα την περίπτωση.

Από τις αλλαγές αυτές, προκαλείται επιπρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, ύψους 385.000 ευρώ περίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, το ειδικό εποχικό βοήθημα, αναμένεται να το λάβουν περίπου 50.000 δικαιούχοι.