Από τον Οκτώβριο η ανάρτηση δασικών χαρτών για το 17% της χώρας

Από τον Οκτώβριο η ανάρτηση δασικών χαρτών για το 17% της χώρας

Πρόκειται για τις περιοχές Ανατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Δυτικής Αττικής, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κυκλάδων,Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χανίων και Χίου.

Από τηΔευτέρα 30 Οκτωβρίου μέχρι τον Δεκέμβριοαναμένεται να αναρτηθούν κλιμακωτά, οιδασικοί χάρτες που θα καλύψουν το 17 % της χώρας, σύμφωνα μεαπόφασητου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Σωκράτη Φάμελλου.


Πρόκειται για τιςπεριοχέςΑνατολικής Αττικής, Αρκαδίας, Δυτικής Αττικής, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Καρδίτσας, Κυκλάδων,Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πειραιά, Πέλλας, Σερρών, Τρικάλων, Φλώρινας, Χανίων και Χίου.

Στις Διευθύνσεις Δασών Ημαθίας, Καρδίτσας, Σερρών και Τρικάλων θα γίνει ανάρτηση στο σύνολο της περιοχής αρμοδιότητάς τους, ενώ στις υπόλοιπες σε τμήματα αυτών, όπως καθορίζονται αναλυτικά στην απόφαση.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τηΔευτέρα 30 Οκτωβρίουθα αναρτηθείο δασικός χάρτης των περιοχών:
1.Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, εκτός του προκαποδιστριακού Ο.Τ.Α. Έδεσσας που μετείχε στην προηγούμενη ανάρτηση, και
2.Περιφερειακή Ενότητα Καβάλαςστο ήμισυ της έκτασής της.

Για τις παραπάνω περιοχέςη δυνατότητα χρησιμοποίησης των εργαλείων των αντιρρήσεων, πρόδηλων σφαλμάτων, αιτήσεων εξαγοράς/χρήσηςξεκινά στις 7 Νοεμβρίου.

Για όλες τις περιοχές, των 22 διευθύνσεων Δασών, η διάρκεια υποβολής των παραπάνω εργαλείων θα είναι105 ημέρες, σύμφωνα με το ν.4462/2017.

Ο υπόλοιπος προγραμματισμός των αναρτήσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες με εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος του ΥΠΕΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ