Ευφορία στις αγορές μετά τις διπλωματικές εξελίξεις για την Ουκρανία:Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

Ευφορία στις αγορές μετά τις διπλωματικές εξελίξεις για την Ουκρανία:Βουτιά στην τιμή του πετρελαίου

Κλίμα ευφορίας και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο

Οι θετικές εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη επηρεάζουν ήδη θετικά τις αγορές.

Αμέσως μετά τις πρώτες ανακοινώσεις, η τιμή του πετρελαίου έκανε βουτιά 6% με την τιμή να πέφτει στα 105 δολάρια, παρά την άνοδο που σημείωνε νωρίτερα.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 1,8%, με όλους τους κλάδους να σημειώνουν άνοδο, ενώ άλμα έκαναν και τα αμερικανικά futures.

Ουκρανός διαπραγματευτής: Το Κίεβο επιθυμεί 8 εγγυήτριες δυνάμεις - Ανάμεσα τους και την Τουρκία

Κλίμα ευφορίας και στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 2,68% στις 885,08 μονάδες και τις συναλλαγές στα 56,69 εκατ., διευρύνοντας τα κέρδη του λεπτό προς λεπτό.

Πριν από λίγη ώρα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περιορίζει «δραστικά» την στρατιωτική της δραστηριότητα στις περιοχές του Κιέβου και του Τσερνίχιφ της Ουκρανίας, μετά τις «ουσιαστικές» ουκρανορωσικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν Ρώσοι διαπραγματευτές.

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας - Τι λέει το Κρεμλίνο

«Καθώς οι διαπραγματεύσεις επί συμφωνίας ουδετερότητας και μη πυρηνικού στάτους της Ουκρανίας εισέρχονται σε πρακτική διάσταση (...) αποφασίσθηκε, για την ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ο δραστικός περιορισμός της στρατιωτικής δραστηριότητας με κατεύθυνση το Κίεβο και το Τσερνίχιφ » ανακοίνωσε στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος υφυπουργός Αμυνας, Αλεξάντρ Φόμιν.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι έκανε λόγο για «ουσιαστικές συνομιλίες».

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ