Β. Κορκίδης: To ΕΒΕΠ χαιρετίζει την απόφαση για επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου

Β. Κορκίδης: To ΕΒΕΠ χαιρετίζει την απόφαση για επανεκκίνηση του λιανικού εμπορίου


Ο εμπορικός κόσμος έχει αποδείξει ότι ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ

Ο εμπορικός κόσμος έχει αποδείξει σε όλες τις περιπτώσεις που επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα ότι ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που είχαν προτείνει οι ειδικοί, δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης δήλωσε αναλυτικά: «Η κυβέρνηση πρόταξε την επιβίωση του λιανεμπορίου και μετά από την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αποφάσισε το άνοιγμα του λιανεμπορίου και με τις δύο επιλογές "click".
Ο εμπορικός κόσμος απέδειξε σε όλες τις περιπτώσεις που επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα ότι ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τα μέτρα που είχαν προτείνει οι ειδικοί. Ελπίζουμε να μην υπάρξει πισωγύρισμα γιατί ο εμπορικός κόσμος της χώρας έχει δοκιμάσει τις αντοχές του απέναντι σε μία απρόβλεπτη κατάσταση που επέφερε η πανδημία. Ανοίγουν λοιπόν από Δευτέρα 5 Απριλίου όλα τα εμπορικά καταστήματα, πλην των εμπορικών κέντρων, με τη χρήση του ειδικού κωδικού 13032, άπαξ και έως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Σημειώνεται επίσης ότι θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού "click away" και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού "click in shop". Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά, με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Τώρα είναι η ώρα διαχείρισης της επανεκκίνησης, ώστε όποια επιχείρηση ανοίγει να μην ξανακλείσει, αλλά και αντιμετώπισης μιας κανονικότητας, διαφορετικής από αυτή που βιώναμε όλοι προ της πανδημίας. Είναι στο χέρι όλων να σεβαστούμε τις υποδείξεις των ειδικών για να αποφευχθούν τα χειρότερα, όχι μόνο για την υγεία των πολιτών αλλά και για την οικονομία της χώρας. Είναι "ώρα ευθύνης" ώστε από τη παρούσα γραμμή επανεκκίνησης να φτάσουμε όλοι στη γραμμή τερματισμού της πανδημίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ