Νέα Ζηλανδία - Ντουμπάι σε 3 ώρες

Νέα Ζηλανδία - Ντουμπάι  σε 3 ώρες
Μια από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο ως προς την απόσταση που θα καλύπτει και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εντάξει στο πρόγραμμα της η Emirates Airline. Η πτήση θα ενώνει το Όκλαντ (Νέα Ζηλανδία) με το Ντουμπάι.

Η Emirates πρόκειται να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές εναέριες διόδους, οι οποίες ενδέχεται να αλλάζουν ανά ημέρα, θα αξιοποιεί τους ούριους ανέμους και θα αποφεύγει τους κόντρα ανέμους με στόχο να μειώσει τον χρόνο της πτήσης.

Αυτή η δοκιμασμένη τεχνολογία, σε συνδυασμό με την κατάργηση της καθ’ οδόν στάσης στην Αυστραλία, θα μπορούσε να περιορίσει τον χρόνο πτήσης προς Όκλαντ μέχρι και 3 ώρες. Η συγκεκριμένη προοπτική είναι φυσικά θετική για τους επιβάτες, ενώ παράλληλα θα περιορίσει την κατανάλωση καυσίμων, γεγονός που αποτελεί προτεραιότητα της Emirates σε επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος.

Η εταιρεία ξεκινάει τη συγκεκριμένη πτήση την 1η Μαρτίου 2016, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά τους 39 Ευρωπαϊκούς προορισμούς της Emirates και τις 38 πόλεις στην Αφρική και την περιοχή του Κόλπου, με μια μόνο στάση στο Ντουμπάι.

Τη νέα απευθείας πτήση θα εξυπηρετεί ένα Boeing 777-200LR, ενώ θα χρειάζονται κατά μέσο όρο 16 ώρες από Ντουμπάι για Νέα Ζηλανδία και 17 ώρες και 15 λεπτά για την αντίστροφη διαδρομή.

«Η Emirates συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμες τεχνολογίες και χρησιμοποιούμε άριστες πρακτικές για να βελτιστοποιήσουμε τα συστήματα προγραμματισμού των πτήσεων μας και να βρίσκουμε τις καλύτερες διαδρομές, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση χρόνου, καυσίμων και εκπομπών, χωρίς κανένα συμβιβασμό όσον αφορά την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών και του πληρώματός μας», δήλωσε ο Geoff Hounsell, VP Flight Operations Support Services & Air Traffic Management, Emirates.

«Η προετοιμασία για μια νέα πτήση 14.000 χλμ απαιτεί τεράστιο σχεδιασμό. Η διαδικασία απαιτεί εμπλοκή όλων των τμημάτων μας και των συνεργατών μας και ανυπομονούμε να εφαρμόσουμε τις καλύτερες τεχνικές πρακτικές και να προσφέρουμε μια ξεχωριστή εμπειρία στους επιβάτες της πρώτης απευθείας πτήσης προς Όκλαντ», επεσήμανε ο Geoff Hounsell.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ