Ποια πόλη φιλοξενεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη;

Ποια πόλη φιλοξενεί τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη;
Τις πόλεις με τους περισσότερους πλούσιους συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει η Hurun, μια εταιρεία που έχει την έδρα της στην Κίνα και η οποια εκδίδει εδώ και 5 χρόνια μία Παγκόσμια Λίστα Πλουσίων υπολογίζοντας τον πλούτο των δισεκατομμυριούχων σε δολάρια Αμερικής.

Στη τελευταία λίστα που έδωσε διαπίστωσε ότι το Πεκίνο ξεπέρασε την Νέα Υόρκη και έγινε για πρώτη φορά η πόλη με τον μεγαλύτερο αριθμό δισεκατομμυριούχων, σύμφωνα με την Hurun.

Συνολικά 100 δισεκατομμυριούχοι ζουν πλέον στην κινεζική πρωτεύουσα, ενώ στην Νέα Υόρκη 5 λιγότεροι. Η Σανγκάη, το εμπορικό κέντρο της Κίνας, βρίσκεται στην 5η θέση της λίστας.

Παρόλα αυτά το top 10 της λίστας εξακολουθούν να βρίσκονται περισσότεροι Αμερικανοί.

Ειδικότερα, η Κίνα έχει συνολικά 568 δισεκατομμυριούχους, με τους 90 από αυτούς να προστίθενται τον τελευταίο χρόνο. Αντίθετα, συνολικά στην Αμερική οι δισεκατομμυριούχοι είναι 535.

Σύμφωνα με υπολογισμούς πάντως η καθαρή αξία των Κινέζων δισεκατομμυριούχων υπολογίζεται στα 1,4 τρισ. Δολάρια, όσο δηλαδή είναι το ΑΕΠ της Αυστραλίας.

Από την πλευρά του πάντως ο πρόεδρος της Hurun σημειώνει ότι η ανάπτυξη των δισεκατομμυριούχων της Κίνας ήρθε παρά την οικονομική επιβράδυνση και η αστάθεια της αγοράς μετοχών. Όπως είπε αυτό μπορεί να συνέβη γιατί οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές κατάφεραν να συγκρατήσουν τα IPOs για αρκετά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας είναι ο Wang Jianlin, ο πρόεδρος του Dalian Wanda Group, που οποίου ο πλούτος εκτιμάται στα 26 δισ. δολάρια.

Στην κορυφή της λίστας πάντως βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς με πλούτο που φτάνει τα 80 δισ. δολάρια και ακολουθεί ο Ουόρεν Μπάφετ με 68 δισ.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ισπανός μεγιστάνας της μόδας Amancio Ortega με 64 δισ.

Συνολικά στον κόσμο υπάρχουν 2,1888 δισεκατομμυριούχοι. Πρόκειται για νέο ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ