Νόμοι και κανονισμοί που αλλάζουν από το νέο έτος

Νόμοι και κανονισμοί που αλλάζουν από το νέο έτος
Αλλαγές σε νόμους και κανονισμούς σε όλο τον κόσμο φέρνει η έλευση του νέου έτους. 

Η ιστοσελίδα Τhe Guardian συγκέντρωσε και μας παρουσιάζει τις πιο περίεργες αλλαγές :

 1. Η Εσθονία είναι η πρώτη πρώην σοβιετική δημοκρατία που αποδέχεται τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου.
 2. Η Ρωσία ανακοινώνει την απαγόρευση στην εισαγωγή τροφίμων από την Τουρκία.
 3. Καταστήματα στην Ολλανδία σταματούν τη χρήση της πλαστικής σακούλας
 4. Η Στοκχόλμη και η Κοπεγχάγη ετοιμάζονται να ασκήσουν αυστηρούς ελέγχους ταυτότητας για τους ανθρώπους που φθάνουν στη Σουηδία από τη Δανία (τη χώρα που αποτελεί μία από τις κύριες οδούς εισόδου στη Σουηδία για τους πρόσφυγες) Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.
 5. Για δύο εβδομάδες στο Νέο Δελχί, θα επιτρέπεται να οδηγούν τα αυτοκίνητά τους οι κάτοικοι μόνο κάθε δεύτερη ημέρα, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ρύπανση στην πόλη.
 6. Η Ιαπωνία εισάγει την πατέντα «Ο αριθμός μου». Τον αριθμό κοινωνικής ασφάλισης και φορολογικού μητρώου θα έχουν οι κάτοικοι πάντα μαζί τους μέσω αυτής της κάρτας για όλες τις συναλλαγές τους.
 7. Στη Γαλλία, η πώληση σκύλων και γατών γίνεται εξαιρετικά πολύπλοκη σε γραφειοκρατικό επίπεδο
 8. Και σε ό,τι αφορά το θέμα των ζώων, θα αποτελεί πλημμέλημα το να αφήνει κάποιος ένα ζώο έξω σε ακραίες θερμοκρασίες στην αμερικανική πολιτεία του Ιλινόις. Η απαγόρευση επιβλήθηκε επειδή πολλά σκυλιά πέθαναν τον περασμένο χειμώνα λόγω του πολικού ψύχους.
 9. Από την 1η Ιανουαρίου, θα είναι παράνομο να πωλούνται τσιγάρα με γεύση σταφύλι και κεράσι στο Οντάριο του Καναδά. Το όριο ηλικίας όσον αφορά την πώληση τσιγάρων θα είναι ακόμη πιο αυστηρό στη Χαβάη, όπου γίνεται παράνομη η πώληση προϊόντων καπνού και e-τσιγάρων στο άτομα 21 χρονών και κάτω .
 10. Στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες αποκτούν έδρες στο Κοινοβούλιο μετά από τις πρωτοφανείς εκλογές του περασμένου μήνα.
 11. Ο πρώτος υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας θα παραιτηθεί, ανοίγοντας το δρόμο για την πρώτη γυναίκα ηγέτη της περιοχής, την Αρλίν Φόστερ.
 12. Η Ολλανδία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ
 13. Η Ιαπωνία φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των G7
 14. Το Bρόκλαβ στην Πολωνία μαζί με το Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία γίνονται οι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ