Οι πιο επικίνδυνες πίστες σκι του κόσμου

Οι πιο επικίνδυνες πίστες σκι του κόσμου
Για όσους κάνουν χρόνια σκι ή snowboard έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να κάνουν ένα βήμα παραπέρα! Τότε είναι που οι σκιέρ ανά τον κόσμο παίρνουν τα χιονοπέδιλα ή το snowboard και αναζητούν μία από τις πιο επικίνδυνες “κατηφόρες” στον κόσμο ή αλλιώς “μαύρες πίστες”!

Η προσέγγιση είναι εύκολη αλλά η κατάβαση μια δυσκολία την έχει… Κι αυτό, βέβαια, δεν το καταλαβαίνεις αμέσως, αλλά μόλις αρχίσουν τα πόδια να τρέμουν και οι χτύποι της καρδιάς φτάσουν στο… κόκκινο, τότε μπορείς να “απολαύσεις” την πιο τρομακτική και εντυπωσιακή συνάμα κατάβαση της ζωής σου.

Η Daily Mail έψαξε και βρήκε τις πίστες με τις πιο απότομες πλαγιές ανά τον κόσμο, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

1. Grand Couloir – Κουρσεβέλ, Γαλλία

Πρόκειται για ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα και πιο ακριβά. Περιλαμβάνει και μια από τις πιο δύσκολες πίστες στον κόσμο, η οποία όμως άφησε τη φήμη της στη χλιδή και το ενδιαφέρον επιφανών επιχειρηματιών που εκτόξευσαν το Κουρσεβέλ σε Νο1 προορισμό για τις χειμερινές τους διακοπές.

2. Delirium Dive – Καναδάς

Μια από τις πιο επικίνδυνες πίστες στον κόσμο. Απόδειξη πως δεν μπορείς να την κατέβεις αν δεν υπογράψεις μια υπεύθυνη δήλωση ότι έχεις στην κατοχή σου συσκευή εντοπισμού. Συνήθως την προτιμούν επαγγελματίες σκιέρ.

3. Corbet's Couloir – Η.Π.Α.

Την αποκαλούν και ως «Η πιο τρομακτική πίστα των Ηνωμένων Πολιτειών». Δίνει την αίσθηση πως αν ξεκινήσεις, αδυνατείς να σταματήσεις. Εγινε γνωστή από την προσπάθεια ενός φωτογράφου να «μεταφράσει» μέσω εικόνας κάθε απόκρυμνη πλαγιά της.

4. Kill the Banker – Καναδάς

Μόλις αποφασίσεις να περάσεις την ταμπέλα με την ιδιαίτερη ονομασία γνωρίζεις και το καλωσόρισμα στον κίνδυνο. Πρόκειται πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς και για μια από τις πιο διασκεδαστικές πίστες.

5. Harakiri – Αυστρία

Το όνομά της τα λέει όλα. Με κλίση στο 78% οποιοσδήποτε αποφασίσει να την κατέβει γνωρίζει πως δύσκολα θα σταματήσει πριν φτάσει στο τέρμα.

6. Schilthorn – Ελβετία

Πρόκειται για την παλαιότερη πίστα στον κόσμο. Κάθε Ιανουάριο ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται περισσότερους από 1700 σκιέρ

7. La Chavanette – Γαλλία

Σημαίνει το «Ελβετικό τείχος» και ξεκινά από τα 700 πόδια ύψος. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάβαση. Πίστα που επίσης την προτιμούν συνήθως επαγγελματίες σκιέρ.