Ο Ζούκερμπεργκ έγινε πατέρας και χαρίζει τις μετοχές του στο Facebook

Ο Ζούκερμπεργκ έγινε πατέρας και χαρίζει τις μετοχές του στο Facebook
Ο Mark Zuckerberg θα βάλει το 99% των μετοχών του στην Facebook, αξίας περίπου 45 δις. δολαρίων, σε νέο φιλανθρωπικό project που επικεντρώνεται στην ανθρώπινη δυναμική και την ισότητα, όπως γνωστοποίησαν ο ίδιος και η σύζυγός του μέσω επιστολής τους προς την νεογέννητη κόρη τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το σχέδιο, που δημοσιοποιήθηκε στην επίσημη σελίδα του Zuckerberg στο Facebook, προσέλκυσε πάνω από 570.000 «likes», μεταξύ άλλων από την τραγουδίστρια Shakira, τον πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger και την σύζυγο του Bill Gates, Melinda Gates.

Σημειώνεται πως το ζεύγος Gates καθώς και άλλοι γνωστοί δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Warren Buffet, έχουν δημιουργήσει δικά τους ιδρύματα και διαθέτουν την αμύθητη περιουσία τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Zuckerberg, που θα ελέγχει το project με τη σύζυγό του Priscilla Chan, δήλωσε πως θα πουλά ή θα δίνει μετοχές ύψους έως 1 δις. δολαρίων κάθε ένα από τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ίδιος θα διατηρήσει πλειοψηφικό ποσοστό στην Facebook, της οποίας, όπως λέει, θα παραμείνει CEO για «πολλά, πολλά ακόμα χρόνια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ