Πλωτό ξενοδοχείο αντί για δωμάτια έχει...ιδιωτικά καταμαράν!

Πλωτό ξενοδοχείο αντί για δωμάτια έχει...ιδιωτικά καταμαράν!
Τα δωμάτια-βίλες είναι πλωτά και μπορούν να πλέουν όπου θέλουν απομακρυνόμενα από τις κεντρικές εγκαταστάσεις.

Σχεδιάστηκε από την Salt & Water με στόχο να προωθήσει τον τουρισμό σε εσωτερικά ύδατα και κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού «Το γιοτ της χιλιετίας»!

Το πλωτό ξενοδοχείο-καταμαράν είναι η τέλεια λύση για τον τουρισμό, καθώς δεν «παραβιάζει» στο παραμικρό την φυσική αρμονία.Αποτελείται από δυο διαφορετικά μέρη: την κεντρική πλωτή κατασκευή και μονάδες διαμερισμάτων-καταμαράν, όπως αναφέρει η DailyMail.

Περνώντας μέσα από την κεντρική πλωτή κατασκευή που έχει ρεσεψιόν, εστιατόριο, αίθουσα εκδηλώσεων, καφέ και γραφεία προσωπικού, ο επισκέπτης φθάνει μέσα από μονοπάτια στα διαμερίσματα- καταμαράν.

Κάθε διαμέρισμα είναι στην πραγματικότητα ένα καταμαράν με καινοτομία στον σχεδιασμό του και αποτελείται από ένα σαλόνι, μια κουζίνα, ένα μπάνιο, ένα χολ με αποθηκευτικό χώρο και ένα δωμάτιο ύπνου, πάνω από το σαλόνι. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να χαλαρώσουν και σε δύο εξωτερικούς χώρους.

Μπορεί επίσης να φιλοξενήσει από 2- 4 άτομα, καθώς το σαλόνι μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε διπλό κρεβάτι.Από την πλατφόρμα υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα για κολύμπι, καταδύσεις, ψάρεμα και ηλιοθεραπεία.

Χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων καταμαράν και τα ασυνήθιστα μεγάλα παράθυρα στο μπροστινό μέρος, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν ανεμπόδιστη θέα στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας και να απομονωθούν από το άγχος της καθημερινότητας!

Δείτε φωτογραφίες:

Each apartment can accommodate between two and four people, thanks to the ability to convert the salon into a double bedroom
The interiors can be manipulated by the company who wish to take on the design - so there's scope for innovation
The floating catamarans can glide down the river and then moor back up beside the central unit for dinner in the restaurant

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ