Αυτά τα "έξυπνα" σκαμπό όλοι θα θέλαμε να την έχουμε στο γραφείο μας (Βίντεο)

Αυτά τα "έξυπνα" σκαμπό όλοι θα θέλαμε να την έχουμε στο γραφείο μας (Βίντεο)
Ένα κάθισμα που φροντίζει για την υγεία μας δημιουργήθηκε στην Ολλανδία από τον σχεδιαστή Ruud-Jan Kokke και τον ορθοπεδικό χειρουργό Piet Van Loon.

Σκοπό έχει να ταρακουνήσει τους υπαλλήλους που κάθονται πολλές ώρες σε μία καρέκλα γραφείου να σηκωθούν και να κάνουν μερικά λεπτά διάλειμμα. Το ZAMI μπορεί να μοιάζει άβολο, όμως προάγει την καλή στάση του σώματος και ενσωματώνει τεχνολογία που αλλάζει τον τρόπο που κάθεστε, ενώ παράλληλα σας οδηγεί προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Είναι εργονομικά κατασκευασμένο για να βελτιώσει τη στάση του σώματος, με την υποστήριξη της «βέλτιστης καμπύλης» της σπονδυλικής στήλης.

Το σκαμπό είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες πίεσης που επικοινωνούν με μια εφαρμογή για κινητά. Στέλνει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες στην εφαρμογή, η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τον χρήστη για το πόσο χρόνο παραμένει καθιστός και πώς μπορεί να βελτιώσει την στάση που κάθεται. Παρέχει επίσης ενδεικτικές ασκήσεις για τον κορμό του σώματος, παρακινώντας τον υπάλληλο να κάνει γυμναστική τις ώρες που εργάζεται. Επιπλέον, ενεργοποιεί τον ίδιο να σηκωθεί όταν έχει περάσει πολλή ώρα που παραμένει καθισμτός. Σύμφωνα με τον σχεδιαστή αποτελεί το μέλλον των καθισμάτων αλλά και τον σωτήρα των παθήσεων της μέσης από το… καθισιό!

perierga.gr - "Έξυπνο" κάθισμα... θυμίζει να κάνουμε διάλειμμα!

Δείτε το βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ