Παράταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού - Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Παράταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού - Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Η κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση των ειδικών και έτσι τα μέτρα θα παραταθούν έως τις 23 Ιανουαρίου.

Ανακοινώθηκε και επισήμως η παράταση των μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, έως τις 23 Ιανουαρίου.

“Σήμερα, Τετάρτη 12/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα” αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ποια μέτρα ισχύουν σήμερα

Οι ειδικοί έκριναν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από την Πρωτοχρονιά, σε μία προσπάθεια να μπει “φρένο” στην έξαρση της πανδημίας λόγω και της “Όμικρον”, θα πρέπει να παραταθούν -σε πρώτη φάση- έως τις 23 Ιανουαρίου. Τότε, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με την πανδημία και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Τα μέτρα που ισχύουν έως σήμερα και θα έληγαν στις 16 Ιανουαρίου, είναι τα εξής:

-Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ