Παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας έως τις 23 Ιανουαρίου εισηγείται η επιτροπή

Παράταση των μέτρων κατά της πανδημίας έως τις 23 Ιανουαρίου εισηγείται η επιτροπή

Την παράταση της ισχύος των περιοριστικών μέτρων έως τις 23 Ιανουαρίου, εισηγείται η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

Πληροφορίες της ΕΡΤ, αναφέρουν ότι οι ειδικοί έκριναν ότι τα μέτρα που ελήφθησαν πριν από την Πρωτοχρονιά, σε μία προσπάθεια να μπει “φρένο” στην έξαρση της πανδημίας λόγω και της “Όμικρον”, θα πρέπει να παραταθούν -σε πρώτη φάση- έως τις 23 Ιανουαρίου. Τότε, θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση με την πανδημία και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας παράτασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Τα μέτρα που ισχύουν έως σήμερα και θα έληγαν στις 16 Ιανουαρίου, είναι τα εξής:

-Ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, μόνο για καθήμενους σε τραπέζια 6 ατόμων, χωρίς ορθίους. Η μουσική θα απαγορεύεται.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζομένους στην εστίαση, στα Μέσα Μεταφοράς, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.

-Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

-Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ