Μ. Θεμιστοκλέους: Στους 3 μήνες η αναμνηστική δόση για όλους τους ενήλικες- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Μ. Θεμιστοκλέους: Στους 3 μήνες η αναμνηστική δόση για όλους τους ενήλικες- Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

O γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την επίσπευση της ενισχυτικής δόσης στους 3 μήνες αντί στο εξάμηνο για τους πολίτες από 18 ετών και άνω.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά τη σημερινή ενημέρωση, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε εκτάκτως να ανοίξει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση για τους πολίτες άνω των 18 ετών στους τρεις μήνες μετά την πραγματοποίηση της 2ης δόσης.

Στους 3 και όχι στους 4 μήνες η αναμνηστική δόση

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με θέμα το «άνοιγμα» της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Η Επιτροπή γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις.

Η πλατφόρμα θα έχει ανοίξει για όλους μέχρι το πρωί του Σαββάτου (04.12.2021).

Πάνω από 50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60

Σημειώνεται πως από το μεσημέρι της Τρίτης μέχρι και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, είχαν κλειστεί 50.000 ραντεβού πρώτης δόσης στις ηλικίες άνω των 60, με συνέπεια να καλυφθεί μέσα σε τρεις ημέρες "το 1/10 της ομάδας των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, που παρέμεναν επί 11 μήνες απροστάτευτοι", όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτησή του.

Χθες μόνο κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ