Κορωνοϊός: Προβληματίζει η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών

Κορωνοϊός: Προβληματίζει η ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών

Η αυξημένη διασπορά σήμανε συναγερμό σε ειδικούς και κυβέρνηση που εξετάζουν μέτρα με έμφαση στους ανεμβολίαστους.

Αλματώδης είναι η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών και οι εντατικές είναι στο “κόκκινο”, οδηγώντας ξανά το σύστημα υγείας στα όρια του. Το πρόβ2λημα είναι οξύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, που υπολείπεται κατά πολύ στα ποσοστά εμβολιασμού. Οι αριθμοί για τη Βόρεια Ελλάδα περιγράφουν μια όλο και πιο ζοφερή κατάσταση. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ασφυκτιούν, με την πλειονότητα των νοσηλευομένων να είναι ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, επεσήμανε ότι η κατάσταση στην εφημερία ήταν τραγική καθώς δεν υπήρχε παρά μόνο μία απλή κλίνη Covid άδεια και έγιναν 34 εισαγωγές από τις 90 προσελεύσεις, ενώ κάποιοι ασθενείς διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως θα ζητήσουν τη συνδρομή του χειρουργικού τομέα, ενώ από σήμερα θα συμβάλουν και μικρά νοσοκομεία με τη διάθεση περίπου 200 κλινών. Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι πρέπει να εφαρμόζονται πιστά τα μέτρα προστασίας ενώ θα πρέπει όπως είπε να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Η αυξημένη διασπορά σήμανε συναγερμό σε ειδικούς και κυβέρνηση. Τα σενάρια που βρίσκονται ήδη επί τάπητος για τον περιορισμό της, επικεντρώνονται στους ανεμβολίαστους.

Εξετάζεται μεταξύ άλλων, οι εξωτερικοί μικτοί χώροι διασκέδασης να έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο, καθώς και η πρόταση να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους. Επίσης δεν αποκλείεται να απαιτούνται περισσότερα rapid από το ανεμβολίαστο προσωπικό.

Εν τω μεταξύ, από σήμερα 1η Νοεμβρίου, έως και το Σάββατο 6 Νοεμβίου, θα διατίθεται δωρεάν από τα φαρμακεία, μία συσκευασία με πέντε δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests) σε μαθητές όλων των βαθμίδων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου, από 5 έως 22 Νοεμβρίου.
Επίσης, από σήμερα, η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλώνεται στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία νέα πλατφόρμα θα εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ