Γ. Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων

Γ. Οικονόμου: Ανοικτό το ενδεχόμενο επέκτασης του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως ανάλογα με τον ρυθμό εξέλιξης των εμβολιασμών θα αξιολογηθεί, από το ποιες επαγγελματικές κατηγορίες θα ξεκινήσει και τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις συνέπειες που θα υπάρξουν.

Το ενδεχόμενο επέκτασής της και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων είναι πάντοτε μια επιλογή που υπάρχει στο τραπέζι, στην εργαλειοθήκη μας, υπάρχει η αντίστοιχη νομική βάση για αυτό, δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου εξήγησε πως ανάλογα με τον ρυθμό εξέλιξης των εμβολιασμών θα αξιολογηθεί, από το ποιες επαγγελματικές κατηγορίες θα ξεκινήσει και τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις συνέπειες που θα υπάρξουν.

Β. Κικίλιας: Ελεγκτικοί μηχανισμοί για να εφαρμοστούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Όπως σημείωσε, από τις 16 Αυγούστου περίπου 165.000 νέα ραντεβού έχουν κλειστεί, ο ρυθμός είναι ικανοποιητικός, πολύ καλύτερος απ' όταν έγινε η «κοιλιά», ενδεχομένως και λόγω καλοκαιριού, «θα επιδιώξουμε κι ακόμα περισσότερους εμβολιασμούς». Αν υπολογιστεί ότι σε αυτά τα νέα ραντεβού είναι και περίπου 7.000 υγειονομικοί, «είμαστε σε ικανοποιητική τάση» ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ