ΕΕ και Novavax συμφώνησαν για έως και 200 εκ. δόσεις μέχρι το 2023

ΕΕ και Novavax συμφώνησαν για έως και 200 εκ. δόσεις μέχρι το 2023

ΗNovavax θα προμηθεύσει την ΕΕ με έως και 200 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού για το 2021-2023, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα η Eπίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Μέχρι το 2023 η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραλάβει από την αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία Novavax έως και 200 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. Αυτό αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στη σύμβαση που υπέγραψε σήμερα η Eπίτροπος της ΕΕ αρμόδια για θέματα υγείας, Στέλλα Κυριακίδου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ειδικότερα, η Novavax θα προμηθεύσει την ΕΕ με έως και 200 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά του κορονοϊού για το 2021-2023, αφού το εμβόλιο ελεγχθεί και λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ως ασφαλές και αποτελεσματικό. Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Επίτροπος, Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε: «Με την υπογραφή με τη Novavax του συμβολαίου για την προμήθεια ως και 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίου κατά της covid-19, το 2021 και το 2023, προσθέτουμε μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία εμβολίων στο χαρτοφυλάκιό μας και διασφαλίζουμε την προμήθειά τους για την ΕΕ και τον πλανήτη, καθώς προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους μήνες».

Το σημερινό συμβόλαιο προστίθεται στο ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που πρόκειται να παραχθούν στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει τις συμβάσεις με την AstraZeneca, τη Sanofi-GSK, τη Janssen Pharmaceutica NV, την BioNtech-Pfizer, την CureVac, την Moderna, καθώς και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ