Κορωνοϊός - «Βόμβα» από Αρκουμανέα: Περίπου 3.500 τα σημερινά κρούσματα

Κορωνοϊός - «Βόμβα» από Αρκουμανέα: Περίπου 3.500 τα σημερινά κρούσματα

Δυσοίωνες εκτιμήσεις από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουνίου 2021.

Εξαιρετικά μεγάλος θα είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Ο κ. Αρκουμανέας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 αποκάλυψε πως τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα θα είναι περίπου 3.500 και τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για αποκλιμάκωση της πανδημίας καθώς οι νοσηλείες στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί.

Ωστόσο λόγω των εμβολιασμών έχουν μειωθεί οι εισαγωγές στις ΜΕΘ ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας και συνέστησε προσοχή ενόψει του 15Αυγούστου, λέγοντας ότι σε πανηγύρια και γιορτές υπάρχει συγχρωτισμός που μπορεί να αποβεί μοιραίος.


Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα τόνισε πως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και προσβάλλει τους ανεμβολίαστους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι εμβολιασμένοι δε θα νοσήσουν. «Γι’ αυτό γίνεται προσπάθεια να πάμε κοντά στον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί» δήλωσε.

Για ενδεχόμενη τρίτη δόση εμβολίου είπε πως γίνεται συζήτηση παγκοσμίως για ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ