Επιστροφή στα γήπεδα από 15 Ιουλίου - Με φίλαθλους οι ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Επιστροφή στα γήπεδα από 15 Ιουλίου - Με φίλαθλους οι ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα

Τι ισχύει για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων - Ποιοι θα έχουν το δικαίωμα εισόδου

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιστρέφει ο κόσμος στα -ανοικτά ή κλειστά- γήπεδα από τις 15 Ιουλίου.

Μετά από έναν και πλέον χρόνο μακριά από τα γήπεδα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι φίλαθλοι θα μπορούν από τον επόμενο μήνα να παρακολουθούν δια ζώσης τους αγώνες όπως έκαναν γνωστό την Τρίτη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με βάση τις ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών, δικαίωμα εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους θα έχουν μόνο όσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί κι έχουν περάσει οι 14 μέρες από τη δεύτερη δόση τους ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Όσον αφορά τους ανήλικους, αυτοί θα μπορούν να προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για όλους.

«Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση θα έχουν όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι προκριματικοί αγώνες που θα δώσουν οι ομάδες μέσα στο καλοκαίρι που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης) θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους σε ποσοστό 85% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ