Μυτιλήνη: Πέθανε 63χρονη μετά από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

Μυτιλήνη: Πέθανε 63χρονη μετά από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

Παρουσίασε θρόμβωση λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της 

Έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή η 63χρονη που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου.

Η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca.

EMA: Να μην κάνουν την β' δόση του AstraZeneca όσοι παρουσίασαν θρομβώσεις

Η περίπτωση της 63χρονης, είναι το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό έχει απασχολήσει την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ αλλά και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μετά από λεπτομερή εξέταση του περιστατικού, ο θάνατος της 63χρονης φαίνεται να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Άλλες δυο περιπτώσεις, του 35χρονου από την Κρήτη και της γυναίκας που νοσηλεύθηκε και δυστυχώς έχασε την μάχη μετά από επιπλοκές στο Γενικό Κρατικό, θεωρούνται άμεσα συνδεδεμένες με τον εμβολιασμό. Συνολικά στην χώρα μας έχουν γίνει 900.000 εμβόλια AstraZeneca.

Η συχνότητα των περιστατικών ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο δεν ανησυχεί τους Έλληνες επιστήμονες και την εθνική επιτροπή εμβολιασμών καθώς όπως αναφέρουν, εντάσσεται στα στατιστικά αναμενόμενα πλαίσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ