AstraZeneca: «Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα», λέει ο 35χρονος που έπαθε διπλή θρόμβωση

AstraZeneca: «Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα», λέει ο 35χρονος που έπαθε διπλή θρόμβωση

Τι λέει για την περιπέτεια της υγεία του μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca,  ο 35χρονος από την Κρήτη

Την περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, έπειτα από τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, περιέγραψε ο 35χρονος ασθενής, ο οποίος παρουσίασε διπλή θρόμβωση. Μιλώντας στο Mega, ο Αλέξανδρος Μεταξάκης τόνισε πως δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

"Όταν έκανα το εμβόλιο είχα απλά πυρετό, τα φυσιολογικά συμπτώματα. Μετά από 11 ημέρες ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι, μούδιασε και νέκρωσε μέσα σε λίγα λεπτά και ξεκίνησε αφόρητος πόνος. Μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι είχα θρόμβωση... και μετά μπήκα στο ΠΑΓΝΗ εσπευσμένα στο χειρουργείο. Το εμβόλιο το έκανα τη Μεγάλη Πέμπτη.

Αντιμετωπίστηκε η πρώτη θρόμβωση, και το Σάββατο το βράδυ, ξημερώματα Κυριακής, είχα νέο περιστατικό", είπε και εξήγησε ότι έκανε και νέα επέμβαση προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημα. "Δεν είχα υποκείμενα νοσήματα, ή κάποια σχετική κληρονομικότητα", είπε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο 35χρονος τόνισε ότι "δεν μετάνιωσα που έκανα το εμβόλιο. Αν είχα την ευκαιρία, όμως, τώρα θα το σκεφτόμουν περισσότερο πριν το κάνω το εμβόλιο της συγκεκριμένης εταιρίας. Είμαι 35 ετών. Έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και όλα οφείλονται στο εμβόλιο, από ό,τι φαίνεται".

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη δόση του εμβολίου, εξήγησε ότι "είναι κλεισμένο το ραντεβού για τη δεύτερη δόση, και δεν έχω μπει στην πλατφόρμα να κάνω κάποια αλλαγή. Θα κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά θα κάνω πρώτα εξετάσεις. Δεν μου είχαν αναφέρει οι γιατροί ότι μπορεί να παρουσιάσω δεύτερη θρόμβωση, πιθανόν για να μην τρομοκρατηθώ, αλλά θεωρώ ότι ίσως το περίμεναν" είπε ο κ. Μεταξάκης και έστειλε μήνυμα: "Αυτό που συνέβη σε εμένα δε σημαίνει ότι θα συμβεί στον καθένα, δεν χρειάζεται να τρομοκρατηθεί ο κόσμος".

Το περιστατικό σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, λέγοντας ότι "ήταν η σπάνια περίπτωση που γνωρίζουμε ο κ. Μεταξάκης. Δεν ξέρω τον φάκελό του. Δεν υπάρχει πιθανότητα να του αφήσει κάτι αυτή η υπόθεση. Το σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται νωρίς το γεγονός και να αντιμετωπίζεται γρήγορα.

Στην προκειμένη περίπτωση δε θα γίνει η δεύτερη δόση με το AstraZeneca. Θα κάνει μάλλον άλλο εμβόλιο. Πρέπει κάθε ασθενής να αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα", υπογράμμισε ο κ. Γαργαλιάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ