Γάλλος αξιωματούχος: Ευρω-διαβατήριο εμβολιασμών τον Ιούνιο

Γάλλος αξιωματούχος: Ευρω-διαβατήριο εμβολιασμών τον Ιούνιο

Μέλος της γαλλικής κυβέρνησης  αποκαλύπτει τα σχέδια της Ευρώπης για το ενιαίο πιστοποιητικό.

Η Ε.Ε. ενδεχομένως θα λανσάρει τον ερχόμενο μήνα το ενιαίο πιστοποιητικό με το οποίο θα εφοδιαστούν οι πολίτες των 27 κρατών μελών για να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί. Τη σχετική δήλωση έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Γάλλος υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων Κλέμεντ Μπον.

Για τους μη εμβολιασμένους, το πιστοποιητικό θα δείχνει αν ο κάτοχός του έχει ανοσία λόγω προηγούμενης νόσησης από τον κορωνοϊό ή αν έχει βγει αρνητικός σε PCR τεστ, ενώ όσον αφορά τους εμβολιασμούς θα καταγράφει μόνο εκείνους που πραγματοποιούνται με τα εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων σκευάσματα (δηλαδή τα εμβόλια των Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca).

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η Μάλτα πραγματοποιεί 92 εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους, ενώ ακολουθούν η Ουγγαρία με 74 εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους και η Κύπρος με 48 εμβολιασμούς. Στη χώρα μας καταγράφονται 40 εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους, ενώ οι χώρες με τα μεγαλύτερα προβλήματα στην επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού τους είναι η Βουλγαρία και η Λετονία όπου καταγράφονται 15 και 25 εμβολιασμοί ανά 100 κατοίκους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ