Σκέψεις για άνοιγμα λιανεμπορίου και εκπαίδευσης στις αρχές Απριλίου - Ερχονται τα... τραπεζάκια έξω

Σκέψεις για άνοιγμα λιανεμπορίου και εκπαίδευσης στις αρχές Απριλίου - Ερχονται τα... τραπεζάκια έξω

Προτεραιότητα στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης στις αρχές Απριλίου δίνει η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται να δίνει προτεραιότητα στην επαναλειτουργία του λιανεμπορίου και της εκπαίδευσης στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος στην ΕΡΤ την Κυριακή. Αμέσως μετά, για τα μέσα του ίδιου μήνα, προσδιορίζεται η επαναλειτουργία της εστίασης με παροχή όμως των υπηρεσιών μόνο σε ανοικτούς χώρους.

«Έγινε ήδη μια προσυζήτηση την Παρασκευή όπου παρουσιάσαμε αναλυτικά το πώς θα λειτουργήσει η διαδικασία του οικιακού τεστ, που πιστεύουμε ότι θα δώσει μία σημαντική ενίσχυση στη διαδικασία του εντοπισμού και της ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων -κυρίως των ασυμπτωματικών κρουσμάτων- εντοπίζοντας πιο εύκολα εκείνους που νοσούν αλλά δεν το γνωρίζουν, συνεπώς μέσα στην εβδομάδα θα συζητήσουμε τις ημερομηνίες. Τοποθετούμε για τις αρχές Απριλίου την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση κι από εκεί και πέρα, στα μέσα Απριλίου, και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους», ανέφερε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στα self tests είπε πως «θα είναι υποχρεωτικά για κάποιες κατηγορίες του πληθυσμού, όχι για όλο τον πληθυσμό προφανώς, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τη διασπορά του ιού σε χώρους εργασίας και στην εκπαίδευση: θα είναι είναι υποχρεωτικά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους σε εστίαση, σε λιανεμπόριο, θα είναι υποχρεωτικά για τη λειτουργία της δικαιοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ