Λινού: Διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα

Λινού: Διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα

Δήλωσε πως όποιος μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Πρόταση για διεύρυνση του ωραρίου των σούπερ μάρκετ και διπλή μάσκα παντού έκανε στον τηλεοπτικό αέρα του MEGA η καθηγήτρια επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, η οποία υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως τα παιδιά μεταδίδουν τον κορωνοϊό όπως και οι ενήλικες, και για αυτό θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία.

Η Αθηνά Λινού τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις στα σχολεία, και για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις καθηγητών για να λειτουργούν τμήματα και το απόγευμα.

Όπως είπε, θα πρέπει να ληφθούν πρώτα όλα τα υπόλοιπα μέτρα, και μετά να καταλήξουμε σε νέα καραντίνα, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε ερώτηση γιατί ενώ βρισκόμαστε σε καθεστώς lockdown έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, η καθηγήτρια απάντησε: «Αυτό συμβαίνει γιατί δεν κάναμε αυτά που έπρεπε πριν. Το lockdown είναι το έσχατο μέτρο που λαμβάνουμε».

Παράλληλα δήλωσε πως όποιος μπαίνει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή βρίσκεται σε χώρο δουλειάς με αρκετό κόσμο, θα πρέπει ή να φορά διπλή μάσκα ή να φορά τη μάσκα ΚΝ95 που εφαρμόζει καλύτερα.

Η καθηγήτρια πρότεινε να ανοίγουν από τις 6 το πρωί τα σούπερ μάρκετ και να πηγαίνουν οι πολίτες να ψωνίζουν με «βάρδιες» με βάση την ηλικία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ