Επ. Κεφαλαιαγοράς:Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουρ

   Επ. Κεφαλαιαγοράς:Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουρ

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Εκσυγχρονισμός του πλαισίου λειτουργίας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Στο πλαίσιο αυτό, καλείται να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση κάθε κοινωνικός εταίρος και κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας τις προτάσεις του για την όποια βελτίωση των διατάξεων του ανωτέρω νομοθετήματος.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00.

Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου είναι σαφώς διαφοροποιημένο από τις «προτάσεις Ζαββού», μεταξύ των οποίων προβλεπόταν ότι η επιβολή των ποινών δεν θα ήταν αρμοδιότητα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά άλλης ανεξάρτητης επιτροπής.

Η προαναφερόμενη αλλαγή που είχε προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις τόσο στελεχών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όσο και παραγόντων του ευρύτερου χώρου (είχαν μιλήσει για αχρείαστη γραφειοκρατία, για σύγχυση αρμοδιοτήτων, αλλά και για υποβάθμιση του έργου της ΕΚ) δεν συμπεριλήφθη τελικά στο υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου.

Οι φορείς της Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να συνεδριάσουν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις και βελτιωτικές παρατηρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ