Βουτιά … υγείας στο Χρηματιστήριο

Βουτιά  … υγείας στο Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο μετά από την κατάκτηση νέων υψηλών με σερί ανοδικών συνεδριάσεων αναζητούσε αφορμή για διόρθωση και τη βρήκε στην «πόλωση» που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας.


Έτσι οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα πολύ μεγάλα κέρδη των προηγούμενων ημερών οδηγώντας σε βίαιη διόρθωση το Γενικό Δείκτη ο οποίος έφτασε να υποχωρεί στα επίπεδα του 5% για να ανακάμψει προς το τέλος της συνεδρίασης και να κλείσει με πτώση 3,82% στις 1156,36 μονάδες. Ωστόσο η πτώση αυτή με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα δεν αλλάζει την ισχυρή ανοδική δυναμική της αγοράς καθώς θεωρείται υγιής κίνηση που μπορεί να κατοχυρώσει τα υψηλότερα επίπεδα τιμών που κατακτήθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα επίπεδα 121 εκ Ευρώ και ήταν μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις γεγονός που εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως σήμα υγιούς διορθωτικής κίνησης. Επιπλέον παρά τη σημαντική πτώση του Γενικού Δείκτη 102 μετοχές υποχώρησαν ενώ 44 ενισχύθηκαν
Ο δείκτης των τραπεζών, που είχε καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη το προηγούμενο διάστημα ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής και έφτασε να υποχωρεί έως και 7,23% ενδοσυνεδριακά για να κλείσει με απώλειες 5,32%.
Από τον FTSE Large Cap, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η ΕΥΔΑΠ κλείνοντας με άνοδο 3,12% ενώ ενισχύθηκαν και οι μετοχές των FF Group και Βιοχάλκο σε ποσοστό 0,29% και 0,16% αντίστοιχα. Στον αντίποδα η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε 7,45% στα 4,35 ευρώ, η MIG έκλεισε με πτώση 7,35% στα 0,454 ευρώ, ενώ ΟΠΑΠ και Intralot έκλεισαν με πτώση 6,55% και 6,44% αντίστοιχα.
Οριακές απώλειες 1,04% κατέγραψε η μετοχή της Τιτάν ενώ κατά 0,57% υποχώρησε η Coca-Cola HBC.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΟΥΤΖΟΣ
[email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ