Τράπεζες: Διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ για ειδική κλαδική ΣΣΕ για την τηλεργασία

Τράπεζες: Διαπραγμάτευση με την ΟΤΟΕ για ειδική κλαδική ΣΣΕ για την τηλεργασία

Θετικό κλίμα στην πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των Τραπεζών με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος.

Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών εμφανίστηκαν θετικοί, στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), στην προοπτική να ρυθμιστεί το καθεστώς της τηλεργασίας με την προώθηση ειδικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης.

Στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, η οποία απέστειλε στις Τράπεζες τις προτάσεις της για το θέμα, έγινε σε θετικό κλίμα μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν.

Από την πλευρά της ΟΤΟΕ προβλήθηκε για άλλη μια φορά ότι:

Ο κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων και της ψηφιοποίησης της εργασίας.
Η θέσπιση κλαδικών συλλογικών ρυθμίσεων διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο.
Η αναγκαιότητα κλαδικής συλλογικής ρύθμισης της τηλεργασίας στον κλάδο και ταυτόχρονα η περαιτέρω εξειδίκευσή της μέσω Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε κάθε επιχείρηση, αποτελούν προτεραιότητα και για τον κλάδο και για τους εργαζόμενους.
Η ΟΤΟΕ δηλώνει πως «με αίσθημα ευθύνης, με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα απαντά θετικά στις σύγχρονες προκλήσεις μιας νέας εποχής που δημιουργεί νέα δεδομένα και για τον κλάδο και για τους εργαζόμενους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ