Παρευξείνια Τράπεζα: Πάνω από 771 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις το 2020

Παρευξείνια Τράπεζα: Πάνω από 771 εκατ. ευρώ οι χρηματοδοτήσεις το 2020

Τις οικονομικές καταστάσεις του 2020 ενέκρινε η ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας

Ξεπέρασε τα 771 εκατ. ευρώ το ύψος των 22 χρηματοδοτήσεων, που ενέκρινε το 2020 το διοικητικό συμβούλιο της διακρατικής Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης («Παρευξείνιας») στα κράτη-μέλη της, ενώ οι νέες δανειακές δεσμεύσεις ανήλθαν συνολικά σε 624 εκατ. ευρώ.
Τα παραπάνω επισημάνθηκαν κατά τη σημερινή 23η ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας, υπό την προεδρία της Αρμενίας, στην οποία το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε -μέσω τηλεδιάσκεψης- τις οικονομικές καταστάσεις του 2020.
«Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Τράπεζα διατήρησε την ανάπτυξη και την ποιότητα του χαρτοφυλακίου της. Κατά τη διάρκεια του έτους, επαναστόχευσε τη δραστηριότητά της στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άλλες εταιρείες, προκειμένου να τις βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την πανδημική κρίση, δίνοντας έμφαση στην παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης και την υποστήριξη κεφαλαίου κίνησης σε υφιστάμενους πελάτες» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το χαρτοφυλάκιο της Παρευξείνιας Τράπεζας ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του έτους, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σχέση με το 2019. Η Τράπεζα διατήρησε την κερδοφορία της για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, σημειώνοντας καθαρό κέρδος 14,2 εκατ. ευρώ.
Το Συμβούλιο εξέλεξε ακόμα τον διοικητή της τράπεζας από τη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν ως πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Οι διοικητές της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και της Γεωργίας εκλέχθηκαν ως αντιπρόεδροι, για περίοδο ενός έτους. Η επόμενη ετήσια γενική συνέλευση της Τράπεζας και οι σχετικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ