Χαλάει το deal της Εθνικής και στη Ρουμανία;

Μετά την Εθνική Ασφαλιστική, προβληματισμός και για την Banca Nationala a Romaniei (BNR)

Χαλάει το deal της Εθνικής και στη Ρουμανία;

Δεν έφτανε η ταλαιπωρία που έχει υποστεί η Εθνική τράπεζα με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο σχήμα Exin- Κάλαμος, έρχεται και δεύτερο… πατατράκ, αν ισχύουν οι πληροφορίες.

Όπως μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τραπεζικές πηγές της χώρας, η κεντρική τράπεζα της Ρουμανίας, Banca Nationala a Romaniei (BNR), «μπλοκάρει» την πώληση της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Banca Romaneasca, στην ουγγρική OTP.Αν και η συναλλαγή είχε εγκριθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να ολοκληρωθεί το deal θα πρέπει να δοθεί το πράσινο φως και από την κεντρική τράπεζα. Επισημαίνεται δε, ότι η BNR δεν πρόκειται να δώσει την έγκρισή της αν πρώτα η OTP δεν ρυθμίσει ορισμένα ζητήματα.

Τα ρουμανικά μέσα αναφέρουν, επίσης, ότι στις 2 Μαρτίου 2018, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της OTP, Sandor Csanyi, μιλώντας στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2017, είχε αναφερθεί στο ζήτημα της αγοραπωλησίας, εκφράζοντας ανησυχίες για την ολοκλήρωση του deal. Ο Csanyi τόνισε ότι τα στελέχη της τράπεζας στη Ρουμανία βρίσκονται σε συζητήσεις με την κεντρική τράπεζα, ωστόσο ορισμένα ζητήματα παραμένουν άλυτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ