Τι συμβαίνει στο ΤΧΣ;

Ακόμη αναζητούν πρόεδρο!

Τι συμβαίνει στο ΤΧΣ;

Με ρυθμούς όχι χελώνας αλλά… σαλιγκαριού προχωράει η πρόσληψη νέου προέδρου Γενικού Συμβουλίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και ακόμη «φως στο τούνελ» δεν υπάρχει, αφού το ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης από στελέχη της αγοράς είναι «μικρό» και το Selection Panel δεν κατόρθωσε να καταρτίσει μέχρι στιγμής ένα short list κατάλληλων υποψηφίων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιουλίου, το ΤΧΣ εξέδωσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του προέδρου, προσφέροντας αμοιβή μεταξύ 105.000 και 150.000 ευρώ. Το «νέο» στοιχείο της προκήρυξης ήταν ότι δεν απαιτείται παρουσία του στελέχους στη χώρα –αρκεί να επισκέπτεται την Αθήνα τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες τον μήνα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 21 Αυγούστου και έναν μήνα αργότερα δεν έχει καν συνταχθεί τελική λίστα υποψηφίων (short list) για να υποβληθεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιλεγεί ο πρόεδρος από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αίτηση για τη θέση έκαναν κυρίως Έλληνες υποψήφιοι, καθώς και ορισμένοι ξένοι, ωστόσο κανείς εξ αυτών δεν κρίθηκε κατάλληλος να προκριθεί στο short list βάσει των τυπικών προσόντων που ορίζει η προκήρυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ