Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου ο νέος πρόεδρος της Πειραιώς

Ο Γεώργιος Χαντζηνικολάου ο νέος πρόεδρος της Πειραιώς
Την εκλογή προέδρου του Δ.Σ. ανακοίνωσε χθες η Τράπεζα Πειραιώς. Η τράπεζα εξέλεξε τους κυρίους Γεώργιο Χαντζηνικολάου, Σολομώντα Μπεράχα και Enrico Tommaso Cucchiani ως νέα μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών. Στη συνέχεια, εξέλεξε ομόφωνα ως νέο πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου. Ο κ. Χαντζηνικολάου αναλαμβάνει τα καθήκοντά του άμεσα.

Κατά το μεγαλύτερο διάστημα των 33 χρόνων της σταδιοδρομίας του, ο κ. Χαντζηνικολάου εργάσθηκε σε διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη και στη Διεθνή Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) στο Λονδίνο.

Ηταν ως πρόσφατα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ISDA και μέλος του Δ.Σ. Προηγουμένως, κατείχε υψηλές διοικητικές θέσεις στις αγορές παραγώγων και ομολογιακών τίτλων σε διάφορους διεθνείς τραπεζικούς οργανισμούς, όπως η Dresdner Kleinwort Benson, η Bank of America Merrill Lynch και η UBS στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Παγκόσμια Τράπεζα στην Ουάσιγκτον.

Επιπλέον διαθέτει εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και στην Ελλάδα έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην ΤBANK και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της εκλογής νέου διευθύνοντος συμβούλου, κάτι που αναμένεται να κλείσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Οπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος «είμαι ενθουσιασμένος με την ευκαιρία που μου δίνεται να συνεισφέρω στη νέα πορεία της Τράπεζας Πειραιώς για έξοδο από την κρίση, αξιοποιώντας την εμπειρία και τεχνογνωσία που έχω αποθησαυρίσει σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος σε ένα κομβικό σημείο και συνιστά τιμή για εμένα να ηγούμαι της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας.
Ο κ. Arne Berggren, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος της τράπεζας και πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ. δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Χαντζηνικολάου και να τον καλωσορίσω στην Τράπεζα Πειραιώς. Η εκτεταμένη διεθνής εμπειρία του σε θέσεις ευθύνης, σε συνδυασμό με την κατανόηση της ελληνικής αγοράς, θα είναι πολύτιμα στοιχεία για την επιτυχή πορεία ανάκαμψης της Τράπεζας Πειραιώς από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ