To χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης Alpha-Eurobank

To χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης Alpha-Eurobank
Η διαδικασία της συγχώνευσης Alpha-Eurobank προχωράει κανονικά και οι γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών θα κληθούν σύντομα να εγκρίνουν την συγκεκριμένη απόφαση. Αυτό έγινε γνωστό από κύκλους των δύο τραπεζών που παρουσίασαν και το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Για τις 15 Νοεμβρίου προγραμματίζονται οι δύο κρίσιμες συνελεύσεις. Τον Ιανουάριο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Η πρώτη συνέλευση των δύο τραπεζών έχει συγκληθεί για τις 24 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η πρώτη επαναληπτική συνέλευση και για τις δύο τράπεζες έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου και η δεύτερη επαναληπτική για τις 15 Νοεμβρίου. Όμως, επειδή οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν ταυτόχρονα και για τις δύο τράπεζες, στη περίπτωση που στη γ.σ. μιας εκ των δύο δεν υπάρχει απαρτία, ενώ στην άλλη υπάρξει, αυτή θα αποφασίσει την αναβολή της συζήτησης και της λήψης αποφάσεων. Ως εκ τούτου, η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των έκτακτων γενικών συνελεύσεων και λήψης των αποφάσεών τους είναι η 15η Νοεμβρίου.

Μετά την ολοκλήρωση των γ.σ. θα απομένει μόνον η διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες κρατικές και ρυθμιστικές αρχές (έγκριση από την Τράπεζα της Ελλάδος, εγκριτική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και καταχώρισή της στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών), που δεν αναμένεται να απαιτήσει περισσότερο από μερικές εβδομάδες. Με την καταχώρηση στο Μητρώο που εκτιμάται ότι θα έχει γίνει έως τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, η Alpha Eurobank θα λειτουργεί ως ένας ενιαίος οργανισμός. Με τις έκτακτες γενικές συνελεύσεις ολοκληρώνεται πλήρως ο κύκλος των απαραίτητων εγκρίσεων από τους μετόχους για όλες τις πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί. Σε αυτές, οι μέτοχοι θα κληθούν να εγκρίνουν τόσο τη συγχώνευση όσο και το σύνολο των ενεργειών που την συνοδεύουν, στη βάση του σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης, το οποίο περιλαμβάνει:

1.την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά €1,25 δις. Η διαδικασία για την αύξηση κεφαλαίου θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2012, καθώς μεσολαβεί για τους θεσμικούς επενδυτές το κλείσιμο έτους κατά το μήνα Δεκέμβριο. Η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τοποθετείται στα μέσα Ιανουαρίου και η ολοκλήρωσή της στα μέσα Φεβρουαρίου και, επίσης,

2.την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, με παραίτηση των παλαιών μετόχων, που θα καλυφθεί αποκλειστικά από την επένδυση του Κατάρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ