Η γερμανική Commerzbank απειλείται με πρόστιμο 500 εκατ. δολ.

Η γερμανική Commerzbank απειλείται με πρόστιμο 500 εκατ. δολ.
Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Commerzbank θα είναι πιθανόν η επόμενη τράπεζα που θα πληρώσει πρόστιμο προκειμένου να

διευθετήσει τις εναντίον της κατηγορίες για παραβίαση κυρώσεων των ΗΠΑ κατά χωρών, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση του θέματος.

Η γερμανική τράπεζα μπορεί να κληθεί να καταβάλει πρόστιμα ύψους τουλάχιστον 500 εκατ. δολαρίων το καλοκαίρι στο πλαίσιο μίας συμφωνίας με τις αρχές για αναστολή της δίωξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η έρευνα εναντίον της Commerzbank εντάσσεται στο πλαίσιο των αυστηρών αμερικανικών μέτρων κατά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που διαχειρίζονταν κεφάλαια σχετιζόμενα με χώρες που είχαν τεθεί σε μαύρη λίστα και τα οποία οδήγησαν ήδη στο πρόστιμο - ρεκόρ των 8,97 δισεκ. δολαρίων κατά της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas. Οι γαλλικές τράπεζες Crédit Agricole και Société Générale, η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank και η ιταλική UniCredit είναι μεταξύ άλλων τραπεζών που ερευνώνται από τις αμερικανικές Αρχές.

Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται αναλυτές του χρηματοπιστωτικού οίκου Morgan Stanley, οι ευρωπαϊκές τράπεζες αντιμετωπίζουν επιπλέον κόστος 50 δισεκ. δολαρίων από δικαστικές διαμάχες και διακανονισμούς. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, που έχουν πληρώσει περισσότερα από 80 δισεκ. ευρώ από το 2009, αντιμετωπίζουν συνολικά περίπου 130 δισεκ. δολάρια για κόστη από δικαστικές διαμάχες και διακανονισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ