update:Υπερκαλύφθηκαν οι αυξήσεις της Alpha και της Πειραιώς. Οι τιμές

update:Υπερκαλύφθηκαν οι αυξήσεις της Alpha και της Πειραιώς. Οι τιμές
Με σοβαρή υπερκάλυψη έκλεισε πριν από λίγο και το βιβλίο προσφορών της Πειραιώς που ζητούσε από την αγορά 1.57 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυξημένο ενιαφέρον υπήρξε νωρίτερα για την alpha bank η οποία διέθεσε 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των Ευρώ 0,65 ανά μετοχή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Alpha

"Στα πλαίσια της ήδη ανακοινωθείσας πλήρως εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεως της Alpha Bank Α.Ε. (η "Τράπεζα"), που η τελευταία προτίθεται (μετά κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως) να διαθέσει, συνολικού ύψους αντλουμένων κεφαλαίων Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων, γνωστοποιείται ότι, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, προέκυψε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον προς απόκτηση 1.846.153.846 νέων μετοχών στην τιμή των Ευρώ 0,65 ανά μετοχή. Η προσφορά των μετοχών έγινε προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος.

Κατ' ακολουθία, η Τράπεζα προτίθεται να εισηγηθεί στην από 28 Μαρτίου 2014 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως ορίσει την τιμή διαθέσεως των νέων μετοχών σε Ευρώ 0,65 και εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης όπως ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου δια ιδιωτικής τοποθετήσεως. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών, ως επίσης και του Διοικητικού Συμβουλίου, της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014".

Νωρίτερα το fpress.gr έγραφε

Με καλυμμένες τις αυξήσεις μετοχικού τους κεφαλαίου θα εμφανιστούν στις έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μετόχων τους, μεθαύριο Παρασκευή οι τράπεζες Πειραιώς και Alpha.

Και οι δύο τράπεζες χθες, μετά το κλείσιμο του ΧΑ ανακοίνωσαν ότι άνοιξαν βιβλία προσφορών στο εξωτερικό. ΗAlpha για να αντλήσει ως 1,2 δισ. ευρώκαι ηΠειραιώς για κεφάλαιαως 1,575 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ηJP Morgan και η Citigroup έχουν καταγεγραμμένεςδεσμεύσεις από επενδυτές γιακεφάλαια άνω των 1,5 δισ. ευρώγια τηνAlphaBank, ενώ σύμφωνα πάντα μετοβιβλίο της Πειραιώς έχει ήδη υπερκαλυφθεί πάνω από 1,5 φορά με τιςπροσφορές να ξεπερνούντα 2,3 δισ. ευρώ.

Τα βιβλία αναμένεται να κλείσουν σήμερα.Χρηματιστηριακοί κύκλοι σημειώνουν ότι η τιμή μετοχής για τηνAlphaθα κυμανθεί στα επίπεδα των 0,65 ευρώ ανά μετοχή και για την Πειραιώς, άνω του 1,7 ευρώ.

Η διαδικασία του βιβλίου προσφορών θα ολοκληρωθεί για τις δύο τράπεζες την Παρασκευή, 28 Μαρτίου, αφού πραγματοποιηθούν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων και στην συνέχεια θα τα διοικητικά συμβούλια Alpha και Πειραιώς, για να καθορίσουν τηντιμή διάθεσης των μετοχών, με βάση και τις προσφορέςπου έχουν γίνει αποδεκτές.

Αφού δοθούν οι απαραίτητεςεγκρίσεις των ενημερωτικών δελτίων της αύξησης κεφαλαίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, θαανοίξει ο δρόμος για δημόσια προσφορά μετοχών στην εγχώρια αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ