Οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν την κατασκευή των οδικών αξόνων

Οι ελληνικές τράπεζες θα στηρίξουν την κατασκευή των οδικών αξόνων
Tα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τη χρηματοδότηση των έργων που αφορούν τους οδικούς άξονες της χώρας, ανέφερε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Χρήστος Γκόρτσος, μιλώντας σήμερα στη διάρκεια ακρόασής του στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

«Επ' αυτού, δεν χωρεί καμία απολύτως αμφισβήτηση. Έχουν μάλιστα καλύψει πλήρως και το τμήμα της χρηματοδότησης που είχαν αναλάβει τα περασμένα χρόνια ορισμένες ξένες τράπεζες, οι οποίες τελικά υπαναχώρησαν» πρόσθεσε ο κ.Γκόρτσος.
Στην ερώτηση, εξάλλου, γιατί εν γένει οι τράπεζες δεν διοχετεύουν επαρκή ρευστότητα στην οικονομία, ακόμα και μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, ο κ. Γκόρτσος επεσήμανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση είχε ως κυρίαρχο στόχο την ενίσχυση της φερεγγυότητάς τους, με θετικά αποτελέσματα, και ότι οι τράπεζες, παντού στον κόσμο, δεν δανείζουν την πελατεία τους, δηλαδή επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με τα δικά τους ίδια κεφάλαια, αλλά με τα κεφάλαια των καταθετών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ