ΕΚΤ: Η Claudia Buch νέα πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) στη θέση του Αντρέα Ενρία

ΕΚΤ: Η Claudia Buch νέα πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) στη θέση του Αντρέα Ενρία

H Claudia Buch θα διαδεχθεί τον Andrea Enria στην προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2024.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρότεινε σήμερα την Claudia Buch για τη θέση του Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου, κατόπιν διαβούλευσης με το Εποπτικό Συμβούλιο. Επί του παρόντος είναι αντιπρόεδρος της Deutsche Bundesbank.

Οι άτυπες ακροάσεις των δύο επικρατέστερων υποψηφίων ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο του 2023.

Οι απόψεις των συντονιστών της ECON κοινοποιήθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο διεξήχθη με μυστική ψηφοφορία και η πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της Claudia Buch.

Η ΕΚΤ ενημέρωσε την Irene Tinagli, πρόεδρο της επιτροπής ECON, και τη Nadia Calviño, πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN), για τον διορισμό της.

Η επιτροπή ECON θα καλέσει την Claudia Buch σε δημόσια ακρόαση. Εάν ο διορισμός εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και επιβεβαιωθεί από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Claudia Buch θα διαδεχθεί τον Andrea Enria στην προεδρία του Εποπτικού Συμβουλίου την 1η Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για τη θέση ήταν, επίσης, η Ιρίν Τινάλι, επικεφαλής της Οικονομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και η Νάντια Καλβίνο, πρόεδρος του ECOFIN (συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ