Visa, MasterCard κατά Ηνωμένου Βασιλείου για τις χρεώσεις

 Visa, MasterCard  κατά Ηνωμένου Βασιλείου για τις χρεώσεις


Οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν ήδη έναν μακρύ κατάλογο αγωγών στο Λονδίνο για τις λεγόμενες πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες, τις οποίες πληρώνουν οι λιανοπωλητές όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κάρτα για να ψωνίσουν

 

Οι παγκόσμιες εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών Visa και Mastercard αντέκρουσαν μια νέα σειρά αγωγών για τέλη που χρεώνονται στους λιανοπωλητές, με το δικαστήριο του Λονδίνου να αποφαίνεται την Πέμπτη ότι οι προτεινόμενες συλλογικές υποθέσεις δεν μπορούν να προχωρήσουν προς το παρόν.
Οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν ήδη έναν μακρύ κατάλογο αγωγών στο Λονδίνο για τις λεγόμενες πολυμερείς διατραπεζικές προμήθειες, τις οποίες πληρώνουν οι λιανοπωλητές όταν οι καταναλωτές χρησιμοποιούν κάρτα για να ψωνίσουν.

Η Visa και η Mastercard ενάγονται από εκατοντάδες ενάγοντες στο Competition Appeal Tribunal του Λονδίνου, το οποίο επί του παρόντος διαχειρίζεται τις διάφορες υποθέσεις από κοινού.


Το όχημα ειδικού σκοπού Commercial and Interregional Card Claims (CICC) άσκησε άλλη μια σειρά αγωγών κατά της Visa και της Mastercard πέρυσι, ζητώντας αποζημίωση για λογαριασμό εμπόρων που φέρεται ότι χρεώθηκαν υπερβολικά.

Σε ακρόαση τον Απρίλιο, το CICC ζήτησε από το δικαστήριο να πιστοποιήσει τις υποθέσεις του στο πλαίσιο του καθεστώτος συλλογικών διαδικασιών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο είναι περίπου ισοδύναμο με το καθεστώς ομαδικής αγωγής στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Competition Appeal Tribunal αρνήθηκε να επικυρώσει τις υποθέσεις με γραπτή απόφαση την Πέμπτη, αλλά έδωσε στη CICC οκτώ εβδομάδες για να τροποποιήσει τις αγωγές εάν επιθυμούσαν να προχωρήσουν.


Οι δικηγόροι της Visa και της Mastercard δήλωσαν στην ακρόαση του Απριλίου ότι η ανάγκη για υποθέσεις της CICC υπονομεύεται από το γεγονός ότι χιλιάδες έμποροι τους έχουν ήδη μηνύσει, με περισσότερους από 2.300 ενάγοντες στο Ηνωμένο Βασίλειο να μηνύουν τη Visa.

Ένας εκπρόσωπος της Mastercard χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι "...πιστεύουμε ότι, εάν υποβληθεί μια αναθεωρημένη αξίωση, θα πρέπει να αποτύχει εξίσου".

«Πάντα υποστηρίζαμε ότι ο ισχυρισμός είναι θεμελιωδώς ελαττωματικός και ποτέ δεν αφορούσε τη βοήθεια των επιχειρήσεων – οι δικηγόροι και οι οικονομικοί τους υποστηρικτές είναι να βγάλουν χρήματα για τον εαυτό τους», πρόσθεσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ