ΔΙΜΕΑ: Οριστική διαγραφή ιστοσελίδων e-shop για παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών 

ΔΙΜΕΑ: Οριστική διαγραφή ιστοσελίδων e-shop για παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών 

Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), υποχρεούται να διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα 21 ιστότοπους ηλεκτρονικών καταστημάτων.

Συνολικά 21 ιστότοπους ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών υποδεικνύει η ΔΙΜΕΑ προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία υποχρεούται να τους διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρει το υπ. Ανάπτυξης σε σχετική ανακοίνωση, σε συνέχεια των ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς – ΔΙ.Μ.Ε.Α. το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων σε όλη τη χώρα, στα οποία διαπιστώθηκε παράνομη εμπορία ή διακίνηση προϊόντων (απομιμητικών προϊόντων) και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της περ. ζ) της παρ. 2 του άρθρου 10 του ν.4712/2020 (Α΄146), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, με το άρθρο 36 ν.4811/2021 (A΄108), η ΔΙ.Μ.Ε.Α. υποδεικνύει εικοσιένα (21) ιστότοπους ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπλέκονται σε παράνομη εμπορία ή διακίνηση αγαθών, προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία υποχρεούται να τους διαγράψει οριστικά και αμετάκλητα, καταργώντας την όποια μελλοντική χρήση της διαγραφείσας διεύθυνσης ιστοσελίδας (url), κατά παρέκκλιση κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης του εθνικού δικαίου.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά σε όλη την επικράτεια.