Η περιαγωγή επιστρέφει στη Βρετανία

Η περιαγωγή επιστρέφει στη Βρετανία

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα θα λένε από το επόμενο έτος πολλοί Βρετανοί που ταξιδεύουν για δουλειά ή διασκέδαση στην Ευρώπη.

Το Brexit είναι μια πραγματικότητα και καθώς η Βρετανία θεωρείται πια μια τρίτη χώρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πραγματικότητα θα είναι και οι χρεώσεις περιαγωγής για τους πολίτες της χώρας που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Γηραιά Ήπειρο.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΕΕ που ανήκει στην British Telecom είναι η πρώτη που μεταφέρει άσχημα νέα στους συνδρομητές της, λέγοντας πως από την Πρωτοχρονιά του 2022 οι νέοι πελάτες της θα χρεώνονται με τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά περιαγωγής όταν θα χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο σε μια άλλη χώρα, όπως αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βεβαίως οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας που μετακινούνται συχνά πυκνά στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, η οποία ανήκει στην Ε.Ε. Ουσιαστικά ακόμα και η παραμονή κοντά στα σύνορα μπορεί να επιφέρει δυσβάστακτες χρεώσεις περιαγωγής, όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν όσοι μένουν στις παραμεθόριες περιοχές της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του ανατολικού Αιγαίου ή του βορείου Αιγαίου.

Πικρή συμφωνία για τη ζάχαρη

Στο μεταξύ, όπως σημειώνει το Politico, η συμφωνία της Βρετανίας με την Αυστραλία για την πώληση ποσοτήτων ζάχαρης δεν προκαλεί ιδιαίτερη ευχαρίστηση στους Βρετανούς παραγωγούς που θεωρούν όχι ιδιαιτέρως συμφέρουσα τη συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ