Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων
Τα νέα και οι ειδήσεις από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα 13 Δεκεμβρίου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "ΔΩΡΟ και στις προσωρινές συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που η κυβέρνηση ονομάζει "13η σύνταξη", δικαιούνται τελικά και όσοι λαμβάνουν προσωρινή, όπως επίσης και οι ανασφάλιστοι που εισπράττουν την ειδική-κατώτατη - σύνταξη του ΟΓΑ".

ΕΘΝΟΣ: "Αφορολόγητο και εκπτώσεις φόρου μόνο με κάρτα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αφορολόγητο όριο και εκπτώσεις φόρου μόνο με τη χρήση πλαστικού χρήματος, καθώς και κατάργηση των μετρητών για συναλλαγές πάνω από 500 ευρώ από την 1-1-2017 προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Παράλληλα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος που ξεπερνά το 60% για όσους αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα, με κίνητρο την άρση των ποινικών διώξεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιους συμφέρει και ποιους όχι να έχουν "μπλοκάκι".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παγίδα υπέρμετρης αύξησης των ασφαλιστικών κρατήσεων από 90% ως και 165% κρύβουν οι εισφορές στα μπλοκάκια από 1ης /1/2017 για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

ΕΣΤΙΑ: "Οι συγχωνεύσεις που δεν έγιναν ποτέ".

Η εφημερίδα τονίζει μεταξύ άλλων ότι "πόσους φορείς έχει το Δημόσιο, πόσοι έχουν συγχωνευθεί και πόσοι έχουν καταργηθεί; Η απάντησις είναι απλή: Ουδείς γνωρίζει! η απογραφή των κρατικών φορέων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ οι συγχωνεύσεις, όπως απεδείχθη , έγιναν πολλές φορές για τα μάτια των εκπροσώπων της τρόικας...."

Η ΑΥΓΗ: "Καμία ανοχή στους νεοναζί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το πραγματικό φασιστικό της πρόσωπο έδειξε ακόμη μια φορά η Χρυσή Αυγή με την εισβολή και τη διακοπή εκδήλωσης για τις μειονότητες στην ΕΣΗΕΑ από ομάδα υποστηρικτών της με επικεφαλής τέσσερις βουλευτές, δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι η μόνη απάντηση στους νεοναζί είναι η πολιτική τους απομόνωση".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Έρχονται με μέτρα στις βαλίτσες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα μέτρα για το 2018-2020 κομίζουν στην Αθήνα οι δανειστές, μεταξύ των οποίων η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000-5.500 ευρώ, νέες περικοπές στις συντάξεις και αύξηση του χαμηλού ΦΠΑ στο 14% από 13%. Ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ , απέρριψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για "έντιμο συμβιβασμό" και ανάγκη να βάλουμε όλοι νερό στο κρασί μας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Έξαρση της βίας στην Αθήνα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " κύμα βίας, με ένοπλες ληστείες, ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην πρωτεύουσα. Χθες το πρωί, δύο κρανοφόροι λήστεψαν με πυροβολισμούς ανταλλακτήριο συναλλάγματος στη Σωκράτους στην Ομόνοια".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πίσω στην Αθήνα η τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ακόμη ένας κύκλος δύσκολων διαπραγματεύσεων με την τρόικα αρχίζει από σήμερα στην Αθήνα χωρίς να υπάρχει ορατότητα για επίτευξη συμφωνίας, καθώς οι δανειστές επιμένουν με απαιτήσεις που δεν αντέχει η κυβέρνηση, ενώ οι μεταξύ τους διαφορές επιτείνουν το πρόβλημα. Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός επιχειρεί να εξασφαλίσει μια κάποια στήριξη από το Βερολίνο που παίζει όπως πάντα καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα επιτύχει".

Kontranews: "Γιγαντιαίο σκάνδαλο από το πολυεθνικό φαρμακευτικό μεγαθήριο Novartis. Λάδωνε χιλιάδες γιατρούς και διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και ασφαλιστικών ταμείων".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι μίζες έπεφταν βροχή, με αποδέκτες χιλιάδες γιατρούς, μικρούς και μεγάλους, διοικήσεις κρατικών νοσοκομείων και άλλους κρατικούς αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα υγείας. Το μεγαθήριο που λέγεται NOVARTIS είχε στήσει ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό της Siemens, για να προωθεί τις πωλήσεις των φαρμάκων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, δηλαδή γιατρών, διοικήσεων νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων και κρατικών μανδαρίνων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Φωτιά στη διαπραγμάτευση. Δύσκολος ο συμβιβασμός μεταξύ Ταμείου, Ευρωπαίων και Ελλάδας".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στην ελληνική κυβέρνηση ρίχνουν ξεκάθαρα τις ευθύνες για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ, που συμφώνησε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ, ο Μορίς Όμπστφελντ και ο γνωστός Πολ Τόμσεν, με κοινό τους άρθρο στο blog του Ταμείου, βάζοντας "φωτιά" στη διαπραγμάτευση που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τέλος τα μετρητά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλάζουν όλα στις συναλλαγές μεταξύ των καταναλωτών και των επιχειρήσεων. Όλες οι αγορές πάνω από 500 ευρώ θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό ή ηλεκτρονικό χρήμα, καθώς δεν θα επιτρέπεται η εξόφληση με μετρητά. Δίνονται φορολογικά κίνητρα στους καταναλωτές για να χρησιμοποιούν κάρτες, ενώ καθιερώνεται λοταρία για να συλλέγουν αποδείξεις".