Στoυς δρόμους σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι

Στoυς δρόμους σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι
Πανελλαδική κινητοποίηση έχουν προγραμματίσει για σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι αναμένεται να συγκεντρωθούν το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.

Αντιδρούν στα νέα μέτρα στο φορολογικό και ασφαλιστικό τους καθεστώς. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι πωλητές και παραγωγοί Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι καλούν σε προσυγκεντρώσεις στην πλατεία Κάνιγγος και στην πλατεία Βάθη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με τα πλοία της γραμμής αναχώρησαν χθες το βράδυ από το Ηράκλειο αγρότες από την Κρήτη, προκειμένου να αποβιβασθούν το πρωί στον Πειραιά και στη συνέχεια να μεταβούν στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο πανελλαδικό συλλαλητήριο. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής αγροτών της Κρήτης, επιβιβάστηκαν στα δυο πλοία προκειμένου να πραγματοποιήσουν «απόβαση», όπως λένε στην Αθήνα, για να εκφράσουν την αντίδραση τους στην φορολόγηση και το ασφαλιστικό των αγροτών.

Εκπρόσωποι της συντονιστικής επιτροπής, χαρακτηρίζουν την συμμέτοχη των αγροτών ως μαζική, υποστηρίζουν ότι δεν θα κάνουν πίσω αναμένοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αφού εκτιμούν ότι με τα νέα μέτρα θα επέλθει οριστική καταστροφή της υπαίθρου, σημειώνοντας ότι ξεκληρίζουν τον αγροτικό χώρο.