Σκουρλέτης: Προσπαθούμε να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σκουρλέτης: Προσπαθούμε να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση
«Η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς το μέτρο δεν θα είναι αποτελεσματικό», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, στα Παραπολιτικά FM.

Ο κ.Σκουρλέτης διευκρίνισε πως δεν ξέρει ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα, επισημαίνοντας πάντως πως αυτά μπορεί να ξεφεύγουν από τους όρους της δημοσιονομικής πολιτικής. Για το θέμα των αγροτών ο κ.Σκουρλέτης επισήμανε πως στο θέμα των αγροτών υπάρχει ένας σχεδιασμός για τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πως τα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία με τους εταίρους θα εφαρμοστούν,χωρίς όμως να ληφθούν νέα μέτρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως η συμφωνία έχει τριετή ορίζοντα και στόχος είναι η αποτελεσματική εφαρμογή, προκειμένου να «ανοίξουν νέοι παράλληλοι δρόμοι προς την ανάκαμψη για έξοδο από την πολιτική της συμφωνίας». Αναφορικά με τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση υπερασπίζεται τη νομιμότητα του δημοσίου, λέγοντας πως «δεν θέλουμε να δώσουμε ένα σήμα στους διεθνείς επενδυτές πως η Ελλάδα είναι μια χώρα, όπου κανείς μπορεί να επενδύσει έξω από όρια και προϋποθέσεις».

«Η κυβέρνηση βάζει όρους που απαιτεί να γίνουν σεβαστοί», τόνισε. Ο κ.Σκουρλέτης εκτίμησε ότι όσο η κυβέρνηση είναι πειστική και εξασφαλίζει τη συναίνεση του κόσμου, αρκούν οι 155 βουλευτές για την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ