Bloomberg: Γερμανία και Γαλλία καλούν την Ελλάδα να σοβαρευτεί

Bloomberg: Γερμανία και Γαλλία καλούν την Ελλάδα να σοβαρευτεί
Την ώρα που ΥΠΟΙΚ των ισχυρότερων χωρών του κόσμου αναζητούν λύση στην κρίση ώστε να αποφευχθεί ένα Grexit, η Γερμανία και η Γαλλία καλούν την Ελλάδα να  σοβαρευτεί ώστε να πετύχει να φτάσει σε συμφωνία και να λάβει την οικονομική βοήθεια.

Όπως γράφει το Bloomberg, οι αξιωματούχοι των G7 βρίσκονται από χθες στη Δρέσδη και η Γερμανία προσγείωσε την Αθήνα αναφέροντας ότι ακόμα δεν υπάρχει καμία συμφωνία κι ότι οι υποσχέσεις για μεταρρυθμίσεις δεν αξίζουν, μέχρι να λάβουν σάρκα και οστά.

«Σε κάποιο σημείο, η συζήτηση πρέπει να μεταφερθεί στο χαρτί. Χρειάζεται ένα προσχέδιο (της συμφωνίας», διεμήνυσε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπέν.

Και μπορεί η Ελλάδα να μην είναι στην επίσημη ατζέντα των G7, οι οποίοι δεν προβλέπεται να λάβουν και κάποια απόφαση, το θέμα μέχρι στιγμής κυριαρχεί στο περιθώριο των επίσημων συνομιλιών στο παλάτι που γίνεται η συνάντηση Κορυφής.

Σταθερός στην άποψή του ότι η συμφωνία απέχει ακόμη από το να πέσει στο τραπέζι για υπογραφές, ο Σόιμπλε διαμήνυσε στην Αθήνα ότι άκουσε με έκπληξη την αισιοδοξία της Αθήνας.

Και τούτο διότι εκείνος δεν γνωρίζει κάτι περί συμφωνίας που έχει αρχίσει να καθαρογράφεται. Από την άλλη, τα κράτη εκτός Ευρώπης που μετέχουν στους G7 είχαν την ευκαιρία να παροτρύνουν τους Ευρωπαίους ομολόγους τους να βρουν τα κοινά σημεία και να προχωρήσουν σε μια συμφωνία.]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ