Η Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το βάρος των χρεών της, λένε Γερμανοί, Άγγλοι και Γάλλοι

Η Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το βάρος των χρεών της, λένε Γερμανοί, Άγγλοι και Γάλλοι
Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει μόνη της το βάρος των χρεών της υποστηρίζει η πλειοψηφία των Γερμανών, των Βρετανών και των Γάλλων πολιτών σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η ICM Research για λογαριασμό του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, όπου συμμετείχαν πάνω από 4.000 άτομα.

Όταν ερωτήθηκαν εάν η Ευρώπη πρέπει να προσφέρει περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, αρνητική απάντηση έδωσαν το 69% των ερωτηθέντων από τη Γερμανία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Βρετανών πολιτών άγγιξε το 62%.

Στη Γαλλία, όπως φαίνεται, η κοινή γνώμη είναι διχασμένη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού από το σύνολο των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά το 50%.

Όσον αφορά στους Έλληνες πολίτες, μόλις το 25% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα πρέπει να αποπληρώσει το χρέος της, ενώ το 55% είναι υπέρ της διαγραφής του.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα πιστεύουν ότι η ΕΕ και η Τρόικα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για το ελληνικό χρέος.

Συγκεκριμένα, το 6% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι ευθύνεται η ΕΕ, ενώ το 8% κατηγορούν την Τρόικα για το ελληνικό χρέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ