ΕΣΕΕ: «Οι Έλληνες φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα»

ΕΣΕΕ: «Οι Έλληνες φτωχύναμε για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα»
Στη δήλωση ότι την τελευταία πενταετία οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα και να παραμείνει στην “ευρωπαϊκή πλατφόρμα” του ευρώ, προχώρησε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία, η χώρα μας παρουσιάζει τις μεγαλύτερες ανισότητες στην Ευρωζώνη.

OOΣΑ: Ρεκόρ ανισότητας ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς

Τα στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά μεταξύ των οικονομιών του ευρώ, ενώ είναι στη δεύτερη θέση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση εισοδημάτων στο φτωχότερο 10% του πληθυσμού μεταξύ του συνόλου των 34 οικονομιών-μελών του ΟΟΣΑ.

«Όσοι, λοιπόν, εντός και εκτός κυβέρνησης επιθυμούν τη ρήξη και ζητούν να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ μάλλον θέλουν να συνεχίσουν ή να αντιγράψουν την “ίδια εκβιαστική τακτική” των “θεσμών”. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δηλώσει ευθέως ότι καμία “πλατφόρμα” δεν θα “πνίξει” τον ελληνικό λαό μετά από πέντε χρόνια στραγγαλισμού των εισοδημάτων και αφαίμαξης των οικονομιών του», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης, «επιβάλλεται να υπερισχύσει η λογική μίας σοβαρής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση θα επιδιώξει ως αμοιβαία επωφελή λύση μια συμφωνία, που θα ανταποκρίνεται στις εσωτερικές και εξωτερικές υποχρεώσεις της και οφείλει άμεσα να ξεκινήσει να σχεδιάζει, σε οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και επίπεδο, μια εθνική στρατηγική για την πορεία της χώρας, η οποία θα διασφαλίζει όλους τους Έλληνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ